Δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις έκανε ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, στον ΣΚΑΪ, ερωτώμενος για την υπόθεση Novartis και τις καταγγελίες περί άσκησης πίεσης από τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Παπαδόπουλος ξεκίνησε λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό και να μην τον παραπέμψει, αφού, όπως λέει ο ίδιος, δεν καθιστά ποινικό αδίκημα να συζητήσει ο Υπουργός με κάποιους Εισαγγελείς, εκφράζοντας την άποψή του περί ποινικών υποθέσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τόνισε ότι δεν μπορεί να καθοδηγηθεί η Δικαιοσύνη από τον όποιο Υπουργό, αλλά και το να πιέστηκε η κα Ράικου δεν μπορεί να θεωρηθεί ποινικό αδίκημα.

Όταν ο κ. Παπαδόπουλος ρωτήθηκε κατά πόσο είναι κανονικό να παίρνει Υπουργός τηλέφωνο Εισαγγελέα και να λέει «Στείλτους και θα κανονίσω εγώ τα υπόλοιπα», ο βουλευτής τόνισε πως αν ο Υπουργός επέβαλε την άποψή του, αυτό είναι αδίκημα.

Στις αντιδράσεις που ξεκίνησαν εκείνη την ώρα για τις παραπάνω δηλώσεις, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Κατάχρηση εξουσίας θα ήταν όταν θα έλεγε σου εντέλω αυτά τα πρόσωπα να τα πηγαίνεις για ποινική διερεύνηση. Αυτό θα ήταν αδίκημα».

 

Loading video