Αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον Αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, προκάλεσε η φράση του δεύτερου “όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει”», σε συνέντευξη του, στον ΑΝΤΕΝΝΑ για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

«Ο κ. Πέτσας σήμερα το πρωί ανακοίνωσε το κυβερνητικό δόγμα για τον επικείμενο δύσκολο χειμώνα: “Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει”», αναφέρει, σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας για «σοκαριστική δήλωση».

Ο κ. Ηλιόπουλος σημειώνει ότι «η δήλωση αυτή απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ήδη χάσει ή περιορίσει το στοιχειώδες δικαίωμα στη θέρμανση εξαιτίας της επιλογής της ΝΔ να επιδοτήσει τους κερδοσκόπους και να αφήσει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια» και πως η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών «προσβάλλει 700.000 νοικοκυριά που επέλεξαν το φυσικό αέριο και καλούνται σήμερα να ξαναπληρώσουν νέες εγκαταστάσεις για να μπορέσουν να ζεσταθούν». Επιπλέον, τονίζει ότι η δήλωση του κ. Πέτσα «προσβάλλει όλη την ελληνική κοινωνία που εδώ και μήνες παρακολουθεί μια αδιάφορη και κυνική κυβέρνηση να πορεύεται με το δόγμα της ατομικής ευθύνης και της προκλητικής στήριξης των λίγων και ισχυρών».

«Νομίζαμε ότι ο κ. Πέτσας θα έμενε στην ιστορία με τη δυσώνυμη λίστα του», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Τελικά θα είναι αυτός που μαζί με τον κ. Μητσοτάκη θα μας θυμίζει το σύγχρονο “ας φάνε παντεσπάνι”». «Ας μην έχουν καμία αμφιβολία. Οι μέρες της πολιτικής τους αλαζονείας είναι μετρημένες», καταλήγει ο κ. Ηλιόπουλος.

Απάντηση Στ. Πέτσα

«Σε καμία περίπτωση η φράση αυτή δεν αφορούσε τις δαπάνες θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα. Αφορούσε στην προσαρμοστικότητα που έχει δείξει διαχρονικά ο άνθρωπος», υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών , Στέλιος Πέτσας , σε δήλωση- απάντηση προς τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ .

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρά το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να απομονώσει μια φράση μιας συνέντευξης προκειμένου να δημιουργήσει σκόπιμα εντυπώσεις, η συγκεκριμένη ήταν μια ατυχής στιγμή καθώς έδωσε πράγματι τη δυνατότητα διαστρέβλωσης και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

Σε κάθε περίπτωση, η αποσπασματική προβολή της φράσης μου διαστρεβλώνει την αλήθεια. Είναι προφανές ότι αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά, ενώ στο σήμερα, στην προσαρμοστικότητα όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προκλήσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση.

Επομένως σε καμία περίπτωση η φράση αυτή δεν αφορούσε τις δαπάνες θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα. Για όνομα του Θεού!»