Υπουργός Κρις Χίπκινς έδωσε αφορμή για αστεϊσμούς και άφθονο γέλιο στους Νεοζηλανδούς, των οποίων η χώρα πλήττεται από μια άνοδο των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Σε ενημέρωση που έλαβε χώρα την Κυριακή, ο Υπουργός Διαχείρισης του Κορονοϊού πληροφόρησε τους πολίτες για την άνοδο των κρουσμάτων και τους συμβούλευσε να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας όταν βγαίνουν έξω για να…«ανοίξουν τα πόδια τους». Ο Υπουργός ήθελε στην πραγματικότητα να πει «να τεντώσουν τα πόδια τους», έκφραση που χρησιμοποιούν οι Αγγλοσάξονες, όταν αναφέρονται στη σωματική άσκηση.

Είναι πρόκληση για τους ανθρώπους των πυκνοκατοικημένων περιοχών το να βγουν έξω και να ανοίξουν τα πόδια τους, όταν περιστοιχίζονται από δεκάδες άλλους ανθρώπους», είπε, επί λέξει, ο Υπουργός.

Δίπλα στον Χίπκινς στεκόταν ο διευθύνων σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας της Νέας Ζηλανδίας, δρ. Άσλεϊ Μπλούμφιλντ. Στο βίντεο που έκανε τον γύρο των μέσων ενημέρωσης και των social media, μπορεί κανείς να δει τον, συνήθως συγκρατημένο δόκτορα Μπλούμφιλντ να χαμογελά πονηρά στο άκουσμα του «σαρδάμ» του Υπουργού.

Αυτή την στιγμή, η Νέα Ζηλανδία τελεί υπό γενικευμένο λοκντάουν, λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα που σημειώνεται στη χώρα. Χιλιάδες Νεοζηλανδοί, περιορισμένοι στα σπίτια τους, παρακολούθησαν την ενημέρωση του Υπουργού Χίπκινς και, φυσικά, δεν έχασαν την ευκαιρία να διακωμωδήσουν το περιστατικό.