Από τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα ανοίξουν και τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα (δύο εβδομάδες νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο), ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως μέσα στη μέρα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι σχετικοί κανόνες για τη λειτουργία τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έκρινε ότι η επιδημιολογική πορεία του κορωνοϊού επιτρέπει το άνοιγμα των εν λόγω πολυκαταστημάτων.

«Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με ταχύτητα», δήλωσε ο ίδιος. «Εμείς ως Υπουργείο Ανάπτυξης θα θέλαμε να ανοίξουν όλα αύριο. Απλώς είμαστε κάθε μέρα σε συνεννόηση με τους ειδικούς και έχουμε πει ότι δεν θα κάνουμε τίποτα αν προηγουμένως δεν το συμφωνήσουμε μαζί τους», υποστήριξε στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως το άνοιγμα των παραλιών που θα ξεκινήσει αύριο ήταν και αίτημα του υπουργείου.

Τέλος, ο υπουργός εκτιμά πως η ζημιά στην οικονομία είναι αναστρέψιμη, ενώ τόνισε πως: «όσο γρηγορότερα διαφημίσουμε στον υπόλοιπο κόσμο ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για την τουριστική περίοδο, τόσο μικρότερο θα είναι το αποτύπωμα στην οικονομία μας. Πάμε καλά. Αν τηρήσουμε τους κανόνες θα πάμε ακόμα καλύτερα».

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές ότι από Δευτέρα 18 Μαΐου, επανεκκινούν οι επιχειρήσεις με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ):

47.19 / Άλλο λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα.

91.04 /Δραστηριότητες βοτανικών και ζωολογικών κήπων και φυσικών βιοτόπων.

93.19.13.03 /Υπηρεσίες που σχετίζονται με την εκπαίδευση κατοικίδιων ζώων συντροφιάς, για κυνήγι και σχετικές δραστηριότητες.

96.04.10.02 /Υπηρεσίες Διαιτολογικών Μονάδων (πολυδύναμων μονάδων συνδυασμού αισθητικής και δίαιτας (με εξαίρεση την σωματική άσκηση).

96.04.10.06 / Υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες).

96.09.19.16 / Υπηρεσίες στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κλπ (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις).