Ανασχηματισμός: Ηχηρές είναι οι αποχωρήσεις και οι μετακινήσεις υπουργών στο νέο κυβερνητικό σχήμα μετά τον ανασχηματισμό που αποφάσισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα δεν θα συμμετέχει ούτε ο Χάρης Θεοχάρης, που εκτελούσε καθήκοντα υπουργού Τουρισμού. Στη θέση του μετακινείται από το Υπουργείο Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έμεινε πολύ ικανοποιημένος από το έργο του κ. Θεοχάρη και σύντομα θα τον συναντήσει προκειμένου να συζητήσει μαζί του.

Επόμενος στη λίστα όσων μένουν εκτός είναι ο Αλκιβιάδης Στεφανής. Ο έως τώρα υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, αντικαθίσταται από τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος μετακινείται από τη θέση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον, από την κυβέρνηση αποχωρεί ο Κώστας Βλάσης.Τα καθήκοντά του, ως υφυπουργός Εξωτερικών, με αρμοδιότητα τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

Τέλος, στη νέα κυβέρνηση δεν θα συμμετέχει ούτε Γιώργος Ζαββός,καθώς η θέση του υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα που κατείχε, καταργείται.