«Τρομοκράτης» και «κακοποιός» είναι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας για τους διοργανωτές της αντισυγκέντρωσης που έγινε την Κυριακή στο Μπρούκλιν ως «απάντηση» στο μνημόσυνο που τέλεσε η ελληνική κοινότητα. Το κάλεσμα στα μέλη της αλβανικής κοινότητας της Νέας Υόρκης έγινε μέσω διαδικτύου, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν περίπου 30-40 άτομα έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Λακωνικών Σωματείων.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Η Ήπειρος είναι αλβανική», «Η Τσαμουριά και η Ήπειρος είναι αλβανικές», «Οι Έλληνες σκοτώνουν τους ανθρώπους μας», και φώναζαν και αντίστοιχα συνθήματα.

Όπως αναφέρει το Real News Albania, οι συγκεντρωμένοι Αλβανοί διέκοψαν την τελετή για τον «εξτρεμιστή» Κατσίφα. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας Λακωνικών Σωματείων Ιωάννης Κουταλής δήλωσε στον Εθνικό Κήρυκα ότι οι συγκεντρωμένοι είχαν προκλητική συμπεριφορά και ότι παρότι δεν κινήθηκαν εναντίον τον Ελλήνων έβριζαν και φώναζαν «Ντροπή στην Ελλάδα».

«Δεν ήταν δηλαδή καν για τον Κατσίφα ή για τη Βόρειο Ήπειρο. Ήθελαν να εκφράσουν το μίσος τους για την Ελλάδα και τον ελληνισμό», τόνισε. Ακόμα πρόσθεσε ότι, κατά τους συγκεντρωμένους, η διαμαρτυρία ήταν και για τη γενοκτονία που διέπραξε η ελληνική κυβέρνηση στην Τσαμουριά, αλλά και για το γεγονός ότι δεν θα πρέπει να επιτρέπονται στις ΗΠΑ εκδηλώσεις στη μνήμη «τρομοκρατών».

Η Ομοσπονδία αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα και έτσι οι συγκεντρωμένοι έμειναν μόνο στα συνθήματα και αποχώρησαν έπειτα από περίπου 40 λεπτά.

Ομιλίες και κατάθεση στεφάνων
Η εκδήλωση μνήμης της Ομοσπονδίας Λακωνικών Σωματείων για τις 40 ημέρες από τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα περιλάμβανε ομιλίες και κατάθεση στεφάνων. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Βασίλης Σταθάκος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Ο Πύρρος» Κώστας Τσούρης, η πρόεδρος των Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών Στέλλα Κοκκόλη και η διευθύντρια του Σχολείου του Τιμίου Σταυρού Ελευθερία Οίκουτα.

Η Ομοσπονδία Λακωνικών Σωματείων παρέδωσε 1.000 δολάρια στα σχολεία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και Τιμίου Σταυρού, τα οποία θα δοθούν ως έπαθλο στο διαγωνισμό έκθεσης για τους αρχαίους Σπαρτιάτες, τη Βόρειο Ήπειρο και τους Καλάς, τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.