Ο κορωνοϊός αλωνίζει στην Αιτωλοακαρνανία και υπάρχει έντονος προβληματισμός για το αν πρέπει να παρθούν και νέα μέτρα καθώς η κατάσταση πολλοί λένε ότι είναι έτοιμη να ξεφύγει, αν δεν έχει ξεφύγει ήδη.

Τα όσα έγιναν τις ημέρες του Πάσχα στην Αιτωλοακαρνανία σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών στο Eleftherostypos.gr ήταν η αιτία για να υπάρξει πολύ μεγάλη διασπορά του ιού και πλέον όλοι ζουν με τον φόβο για ένα νέο καθολικό lockdown που θα αποτελέσει πισωγύρισμα.

Τονίζουν ότι πολλοί από την Αθήνα παρά την σχετική απαγόρευση για έξοδο το Πάσχα όχι μόνο πήγαν στην Αιτωλοακαρνανία αλλά δεν μπήκαν στον κόπο να κάνουν και το self test που θα τους έδινε την βεβαιότητα ότι δεν νοσούν.

Επίσης υπάρχουν καταγγελίες για τον τρόπο που λειτούργησαν οι εκκλησίες, καθώς οι συνωστισμοί ήταν καθημερινό φαινόμενο και τα μέτρα ασφαλείας (μάσκες και αποστάσεις) είχαν πάει περίπατο.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι η Αιτωλοακαρνανία έχει 108 νέα κρούσματα.

Μετά από όλα αυτά με απόφαση του Δημάρχου Μεσολογγίου Κώστα Λύρου, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα ειδικά σχολεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά έως την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.

«Ο Δήμος και η Επιτροπή Υγείας από την προηγούμενη εβδομάδα και συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα εισηγήθηκαν την αναστολή του ανοίγματος των σχολείων. Μπρος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την διασπορά που είναι μεγάλη ακόμη και στην εκπαιδευτική κοινότητα με στάση ευθύνης αποφασίσαμε να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη.

Η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών πρέπει να προασπιστεί. Καλώ όλους τους συνδημότες να επιδείξουν την μέγιστη δυνατή προσοχή», τόνισε ο Κώστας Λύρος.

Στην πόλη του Μεσολογγίου έχει σημάνει συναγερμός, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα οι μολύνσεις πενταπλασιάστηκαν και πλέον είναι 233 τα ενεργά κρούσματα. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων και η περαιτέρω ενίσχυση των διαγνωστικών τεστ.