Ένας 33χρονος συνελήφθη από στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, αφού επιχείρησε να μπει σε πλοίο έχοντας στις αποσκευές του όπλα.

Ο 33χρονος φέρεται να είναι μέλος συμμορίας που σκόπευε να κάνει ληστείες στη Μύκονο το επόμενο διάστημα. Στην κατοχή του εκτός από ένα μικρό οπλοστάσιο, βρέθηκαν και ναρκωτικά. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αρχές αναζητούν άλλα τρία άτομα, που θεωρούνται συνεργοί του και βρίσκονται ήδη στο νησί των Ανέμων!

Η σύλληψη του 33χρονου έγινε το πρωί του Σαββάτου, στο λιμάνι του Πειραιά και αφού εκείνος είχε ανέβει με τη μηχανή του στο πλοίο για να ταξιδέψει στη Μύκονο. Τα όσα βρέθηκαν στην κατοχή του (πιστόλι, γεμιστήρες, φυσίγγια, κουκούλες full face, tire up και μονωτική ταινία) παραπέμπουν στο συμπεράσματα πως ο 33χρονος και οι συνεργοί του προετοίμαζαν στιγμές τρόμου για τα θύματά τους!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ομάδα των ενόπλων κουκουλοφόρων αναχωρούσε τμηματικά, έτσι ώστε να μη δώσουν στόχο και μάλιστα είχαν κλείσει και δωμάτιο σε ξενοδοχείο όπου θα διέμεναν το διάστημα που θα ρήμαζαν το νησί των ανέμων! Όμως οι αυξημένοι έλεγχοι που γίνονται από τα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά κατέφεραν να βάλουν φρένο στα σχέδια τους.

Με τη βοήθεια και ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά συνέλαβαν τον 33χρονο, στη βαλίτσα του οποίου βρέθηκαν:

  • Save

ένα πυροβόλο πιστόλι διαμετρήματος 9mm και με αλλοιωμένο αριθμό σειράς, το οποίο έφερε γεμιστήρα με επτά φυσίγγια,
μία εφεδρική γεμιστήρα με τέσσερα φυσίγγια,
12 φυσίγγια των 9mm,
τέσσερις κουκούλες full face,
ένας σουγιάς,
ένας φακός,
δυο ζευγάρια γάντια μίας χρήσεως,
ένα ζευγάρι υφασμάτινα γάντια,
δεματικά (τύπου tire up)
μία μαύρη ταινία συκευασίας.

Επίσης, αποκαλύφθηκε από την έρευνα πως ο αριθμός πλαισίου στη μηχανή του δεν ήταν ορατός καθώς είχε σβηστεί, ενώ και η πινακίδα κυκλοφορίας ήταν πλαστή και φέρεται να ανήκει σε έτερο όχημα.

Μετά το… μικρό οπλοστάσιο που βρέθηκε στη βαλίτσα του, οι αρχές έκαναν έρευνα και στο σπίτι του συλληφθέντα, όπου βρήκαν:

  • Save

ύποπτη ναρκωτική ουσία, πιθανόν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 1,5 γραμμαρίων,
ύποπτη ναρκωτική ουσία, πιθανόν ακατέργαστη κάνναβη, εντός πλαστικής συσκευασίας, συνολικού μικτού βάρους 21,8 γραμμαρίων,
μία ζυγαριά ακριβείας,
ένα κινητό τηλέφωνο και
ένα usb.