Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, με αφορμή τη βάφτιση στην οποία ο υπουργός Ανάπτυξης ήταν νονός.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το έγγραφο «παλιόχαρτο» και ζήτησε απαντήσεις από την κυβέρνηση εάν είναι πλαστό ή αληθές χαρτί. «Εάν είναι αληθές, να μας δείξετε και άλλες τέτοιες άδειες αν υπάρχουν, που παραβιάζουν κατ’ εξαίρεση τους νόμους που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε, πως «σε περίπτωση που είναι πλαστό το έγγραφο, οφείλει ο κ. Γεωργιάδης να καταθέσει τώρα κιόλας την παραίτησή του».

Επικαλέστηκε μάλιστα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο κ. Γεωργιάδης βάφτισε το παιδί του επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής Δημοσίων Συμβάσεων λέγοντας ότι εάν ισχύει κάτι τέτοιο δημιουργείται ένα μείζον ζήτημα καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης έχει στην αρμοδιότητά του τη γενική γραμματεία εμπορίου.

Μικροαναστάτωση επικράτησε στη Βουλή όταν εισήλθε στην αίθουσα της ολομέλειας ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον κ. Τσίπρα να σχολιάζει «ήρθε ο νονός» και να του εύχεται σκωπτικά «πάντα άξιος».

«Δεν θα γίνουμε γουρούνια επειδή θέλει να μας ρίξει στην λάσπη ο ΣΥΡΙΖΑ»

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε στον κ. Τσίπρα, επισημαίνοντας πως η ειδική άδεια για τη βάπτιση του 21ος μηνών παιδιού, δόθηκε στους γονείς του χωρίς καμία δική του εμπλοκή και για λόγους που δεν μπορεί να αποκαλύψει.

«Αλλά έξυπνοι άνθρωποι είστε. Ποιοι μπορεί να είναι οι ειδικοί λόγοι;», τόνισε και πρόσθεσε ότι «στην πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να χάνεται η ανθρωπιά».

«Δεν θα γίνουμε γουρούνια γιατί θέλει να μας ρίξει στην λάσπη ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά με την κατ’ εξαίρεση άδεια ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι έχουν δοθεί συνολικά 10 τέτοια έγγραφα επικαλούμενος τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Ο ίδιος είπε ότι δεν παρενέβη και ούτε είχε και κανένα όφελος να το πράξει.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρασύρει την κοινωνία στο βούρκο πληρώνοντας bots στο twitter, κάνοντας μείζον θέμα ένα τροχαίο δυστύχημα και ευχήθηκε κανείς να μην έχει λόγους για να λάβει ειδική άδεια.

«Δεν είναι ένας ο Πολάκης, είστε όλοι Πολάκηδες στον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.