Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση συνολικά το πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας από το φθινόπωρο, με έμφαση στην εκστρατεία πειθούς για να αυξηθεί εκ νέου ο ρυθμός του εμβολιασμού, αλλά και με μία πολιτική περιορισμών για τους μη εμβολιασμένους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επανέλαβε χθες ότι ισχύουν απολύτως τα όσα έχει πει και θεσμοθετήσει η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, αλλά και η πρόθεση να μην ξανακλείσει η οικονομία, ενώ και ο κ. Μητσοτάκης έχει καταστήσει σαφές στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ότι «δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους».

Το Μέγαρο Μαξίμου διεμήνυσε χθες ότι «με την πανδημία δεν τελειώσαμε». Ο κ. Οικονόμου ζήτησε τη «μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους, ώστε να μειωθούν τα κρούσματα, να περιοριστούν οι νοσηλείες και οι απώλειες» και τόνισε την ανάγκη η επιστροφή από τις διακοπές να συνοδεύεται από τεστ και ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ερωτηθείς για τις απόψεις του Στέφανου Τσιτσιπά για τον εμβολιασμό, σχολίασε ότι «είναι ένας σπουδαίος αθλητής και η προσφορά του διά του αθλητισμού στη χώρα είναι αδιαμφισβήτη, εκείνο όμως που αμφισβητείται είναι η ικανότητά του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών ή το αν έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο για επαρκές χρονικό διάστημα διότι δεν έχει ούτε τις γνώσεις ούτε τις σπουδές ούτε το ερευνητικό έργο που θα του επέτρεπαν να σχηματίσει άποψη γύρω από αυτό».