Μήνυμα αποτελεσματικής πολιτικής δράσης με επίκεντρο τον πολίτη έστειλε το 13ο Συνέδριο της Ν.Δ., το οποίο παράλληλα επιβεβαίωσε αφενός πως η Ν.Δ. «δεν υποκύπτει στον κυβερνητισμό» και αφετέρου ότι παραμένει «ένα κόμμα που με το βλέμμα στο μέλλον και με τους ιδεολογικούς ορίζοντες ανοιχτούς, αναζητά λύσεις σε προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος που δεν μπορούν να απαντηθούν με λογικές και πρακτικές του παρελθόντος».

Με την ολοκλήρωση του 13ου Συνεδρίου, που είχε ως σύνθημα «Το μέλλον αρχίζει τώρα» και την υιοθέτηση του κειμένου συμπερασμάτων, τέθηκαν ήδη και οι στόχοι για το 14ο Συνέδριο, τον Δεκέμβριο του 2020.

Από το βήμα του 13ου Συνεδρίου o Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε και το στίγμα κινήσεων της κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα προαναγγέλλοντας ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν πριν τα Χριστούγεννα έκτακτη ενίσχυση από το επιπλέον πλεόνασμα. Αποδέκτες, όπως ανέφερε, θα είναι οι πιο αδύναμοι από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες και τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑμΕΑ!

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο που «θα ρυθμίζει την ανακοίνωση, την οργάνωση και την κατανομή των διαδηλώσεων». «Με απόλυτο σεβασμό στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της συνάθροισης, αλλά με βάση τον όγκο της και την επιβάρυνση που προκαλεί η διαμαρτυρία μερικών δεκάδων στη ζωή εκατομμυρίων», εξήγησε και σχολίασε ότι «αυτό σημαίνει, επιτέλους, να είσαι με τους πολλούς και όχι με τους λίγους».