Οι ΗΠΑ καταγράφουν ρεκόρ συμμετοχής στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές, την ώρα που επιβεβαιώνεται στη χώρα ένα ακόμη θλιβερό, παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς η χώρα κατέγραψε 100.233 κρούσματα σε μία ημέρα – ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ της Ινδίας τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, δημοσίευσαν έρευνα που καταλήγει πως οι πρόσφατες συγκεντρώσεις του Τραμπ οδήγησαν σε 30.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και «πιθανότατα σε περισσότερους από 700 θανάτους».

Τα στοιχεία ήρθαν λίγα 24ωρα πριν από τις προεδρικές εκλογές, κι ενώ ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος νόσησε με την Covid-19, συνεχίζει να οργανώνει μεγάλες προεκλογικές εκστρατείες, όπου δεν είναι υποχρεωτικά τα μέτρα προστασίας όπως η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις.

Οι ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει το προηγούμενο ημερήσιο ρεκόρ των 77.299 κρουσμάτων του Ιουλίου πέντε φορές τις τελευταίες δέκα ημέρες, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως τις τελευταίες ημέρες καταγράφουν τουλάχιστον ένα κρούσματα κάθε δευτερόλεπτο.

Οι περισσότερες αμερικανικές Πολιτείες καταγράφουν πλέον αύξηση κρουσμάτων, και κάποιες έχουν αρχίσει να επιβάλλουν περιορισμούς. Στη Νέα Υόρκη, ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο ανακοίνωσε πως όσοι φτάνουν στην Πολιτεία θα πρέπει να μένουν σε καραντίνα για τρεις ημέρες, κι αν βγει αρνητικό, μόνο τότε μπορούν να κυκλοφορήσουν.