Η περσινή τηλεοπτική χρονιά για τον ΑΝΤ1 ήταν παταγωδώς αποτυχημένη. Παρόλα αυτά το κανάλι αποφάσισε να επενδύσει και φέτος σε παραγωγές. Και σε σειρές και σε προγράμματα. Το Nomads 2 ήταν και είναι ένα από τα βαρβάτα χαρτιά του για την επάνοδο στην τηλεθέαση. Γι΄αυτό και διαφημίστηκε τόσο από τις εκπομπές του σταθμού. Η χθεσινοβραδινή του πρεμιέρα όμως δεν δικαίωσε κανέναν. 

Οι υπεύθυνοι του καναλιού έχουν στο μυαλό τους τα νούμερα του Survivor 1 και λιγότερο του 2 και με βάση αυτά περίμεναν ο φετινός κύκλος του Nomads να πάει καλύτερα. Κι η αλήθεια είναι ότι σε επίπεδο παραγωγής και προώθησης το πλαισίωσαν καλύτερα. Τι να τα κάνεις αυτά όμως όταν το 70% των παιχτών είναι αδιάφορο εντελώς στο κοινό;

Δεν υπάρχουν πρόσωπα για να συμπαθήσει ούτε και για να αντιπαθήσει ο τηλεθεατής. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που μόνο με προσθήκες μπορεί να αλλάξει και αν τα νούμερα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα, δεν αποκλείεται στο κανάλι να στραφούν σε πιο δυνατά ονόματα για να γίνουν Nomads.

Η πρεμιέρα λοιπόν δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντική. Μόλις 16,8% και 17% σε γενικό και δυναμικό κοινό κατέγραψε η AGB για το ριάλιτι. Για να καταλάβετε διαφορά, η πρώτη σεζόν είχε κάνει 27% για να πέσει μετά στα 20 με 25 και ο ΑΝΤ1 να μην το δει ως επιτυχία.