«Οι μάσκες έπεσαν. Η κ. Θάνου επέστρεψε απόψε στο σπίτι της» σχολιάζουν, αναφορικά με την επίσκεψη της κ. Θάνου στον Αλέξη Τσίπρα, κύκλοι που πρόσκεινται στην κυβέρνηση.

Ειδικότερα, η συνάντησή τους έγινε στα γραφεία του κόμματός. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, ο κ.Τσίπρας συναντάται «με την αποπεμφθείσα Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου, κατόπιν σχετικής επιστολής που είχε στείλει η ίδια σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ενημερωθεί για τα μείζονα θεσμικά και επιχειρησιακά ζητήματα που εγείρονται από τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τον ορισμό νέας ηγεσίας στην Ανεξάρτητη Αρχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τα οποία θέτουν εν αμφιβόλω την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της Επιτροπής».

Νωρίτερα, με τη θετική γνώμη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας παραπέμφθηκαν στην τελική κρίση του υπουργικού συμβουλίου προς διορισμό τους στην Επιτροπή Ανταγωνισμού οι προτεινόμενοι Ιωάννης Λιανός (για την θέση του προέδρου), Καλλιόπη Μπενετάτου (για τη θέση της αντιπροέδρου) και Μαρία Ιωαννίδου και η Μαριάννα Ράντου (ως τακτικά μέλη-εισηγητές).

Υπέρ της εισήγησης του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, για την τοποθέτηση των τεσσάρων αυτών προσώπων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ψήφισαν τα 10 μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής από την πλευρά της πλειοψηφίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη διαδικασία έκφρασης γνώμης, ενώ συμμετείχε καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης. Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25) τοποθετήθηκαν με το «παρών».u