Την 6η θέση για τέταρτη φορά στην ιστορία της στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πόλο, κατέκτησε η Εθνική ομάδα των γυναικών, χάνοντας σήμερα από την Ιταλία με 7-5 στη Duna Arena της Βουδαπέστης.

Η ελληνική ομάδα πλήρωσε την αφλογιστία της, γνωρίζοντας την 4η ήττα της στη διοργάνωση, όπου δεν κατάφερε να κερδίσει κανέναν αντίπαλο πρώτης γραμμής… Η προσοχή φυσικά τώρα επικεντρώνεται στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης και θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια για ένα εισιτήριο για το Τόκιο.

Οι διεθνείς μας άνοιξαν το σκορ με την Κότσια, αλλά οι Ιταλίδες με δύο τέρματα της Γκαριμπότι (το ένα με πέναλτι) κι ένα της Εμολο, προηγήθηκαν νωρίς με 3-1. Ωστόσο οι Ελευθεριάδου και Μαργαρίτα Πλευρίτου, δεν άργησαν να φέρουν το ματς στην ισοπαλία (3-3), στο φινάλε της πρώτης περιόδου, με την Διαμαντοπούλου να κρατάει ανέπαφη την εστία της στην τελευταία επίθεση της Ιταλίας.

Το δεύτερο οκτάλεπτο δεν άρχισε καλά για την Ελληνική ομάδα, που βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά (5-3), αδυνατώντας να βρει επιθετικές λύσεις. Η Ελευθερία Πλευρίτου μείωσε σε 5-4 και η Διαμαντοπούλου σταμάτησε την Αβένιο στην κόντρα των Ιταλίδων, στην τελευταία φάση της δεύτερης περιόδου.

Η επιθετική δυστοκία αυξήθηκε για την Ελληνική ομάδα στο τρίτο δεκάλεπτο, στο οποίο δεν κατάφερε καθόλου να σκοράρει, με την Ταμπάνι να “γράφει” το 6-4. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στις τρεις πρώτες περιόδους, η Ελλάδα κέρδισε μόλις δύο αποβολές και η Ιταλία οκτώ!

Η Ξενάκη, έστω και χωρίς το σκουφάκι της, μείωσε σε 7-5, πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα, δίνοντας ελπίδες ανατροπής στην Εθνική μας, όμως από κει και μετά δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική για τις Ιταλίδες, τελειώνοντας το ματς με 5/25 σουτ.

Οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 0-1, 1-1

Διαιτητές: Ντρεβάλ (Ρωσία)- Χέντσελ (Γερμανία)

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά , Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ.1, Αβραμίδου, Μυριοκεφαλιτάκη, Μπενέκου, Κώτσια 1, Νίνου, Πλευρίτου Ε. 1, Ξενάκη 1, Σταματοπούλου

ΙΤΑΛΙΑ (Ζίζα): Γκορλέρο, Ταμπάνι 1, Γκαριμπότι 2,Αβένιο 1, Κιρόλο, Α’ί’έλο, Μαρλέτα, Μπιανκόνι 1, Εμολο 1, Παλμιέρι, Κιαπίνι 1, Καρέγκα, Σπαράνο

Την 7η θέση κατέλαβε η Γαλλία που κέρδισε τη Σλοβακία με 17-8.

Ο μεγάλος τελικός Ισπανία – Ρωσία θα ξεκινήσει στις 8μμ ενώ θα προηγηθεί (6.30μμ) ο αγώνας για το χάλκινο μετάλλιο μεταξύ της Ουγγαρίας και της Ολλανδίας.

Τελικά Ανδρών (26/1)

Θέσεις 7-8

Ρωσία – Ελλάδα, 3.30μμ

Θέσεις 5-6

Ιταλία – Σερβία, 5μμ

Μικρός τελικός

Μαυροβούνιο – Κροατία, 6.30μμ

Τελικός

Ουγγαρία – Ισπανία, 8μμ