Άρης και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους απόψε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 7:00 μ.μ. σε έναν αγώνα αποδείξεων και για τους δύο.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν πάρει μια μεγάλη νίκη φέτος. Δεν πήραν ντέρμπι και… χρωστούν μια μεγάλη εμφάνιση στον κόσμο τους. Στη Θεσσαλονίκη ο Μαρτίνς και οι παίκτες του θα επιδιώξουν να πάρουν ένα διπλό που θα σημαίνει πολλά περισσότερα από τους τρεις βαθμούς. Ουσιαστικά θα σημαίνει την αρχή μιας μεγάλης αντεπίθεσης για την κατάκτηση της κορυφής.

Ετοιμος ο Χασάν

Ο Αιγύπτιος φορ έκανε ένα μικρό… θαύμα επιστρέφοντας πιο γρήγορα από τις ιατρικές προβλέψεις στη δράση. Ο Μαρτίνς θα τον έχει κανονικά στην αποστολή και θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή αν θα τον ρίξει από την αρχή στη μάχη. Υπάρχει άλλωστε και ο Μάνος για τη θέση του σέντερ φορ (παραμένει τραυματίας ο Γκερέρο).

Ο Πορτογάλος τεχνικός που έχει αναλύσει με τις ώρες τον Αρη, περιμένει έναν διαφορετικό Ολυμπιακό αύριο. «Στα τελευταία παιχνίδια βασιζόμαστε πολύ στους αμυντικούς μας, αλλά αυτό πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να βάζουμε περισσότερα γκολ, υπάρχει πίεση και άγχος. Πρέπει να το διορθώσουμε αυτό. Πρέπει να προσαρμοστούν τα νέα πρόσωπα και χρειάζεται χρόνος».

Εχει προειδοποιήσει τους παίκτες του για τις δυσκολίες που θα δημιουργήσει ο Αρης σε ένα παιχνίδι που θα γίνει σε πολύ θερμό κλίμα.

Ο Μαρτίνς χθες έπλεξε το εγκώμιο του Βασίλη Τοροσίδη, για τον οποίο όλοι στου Ρέντη μιλούν με τα καλύτερα λόγια. «Ο Βασίλης δεν είναι τυχαία ο αρχηγός της εθνικής ομάδας. Είμαι πολύ τυχερός που τον έχω στη διάθεσή μου. Με την εμπειρία του μεταφέρει πολλά στους υπόλοιπους. Είναι Ολυμπιακός με την ψυχή και το σώμα του. Είναι ευλογία που επέστρεψε στον Ολυμπιακό», τόνισε ο Πορτογάλος.

Σύνθημα νίκης εν όψει του τρίτου διαδοχικού ντέρμπι για τον Aρη στο πρωτάθλημα έδωσαν χθες Διαμαντόπουλος και Δεληζήσης.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, μετά τις διαδοχικές ήττες από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, με τον μεγάλο πρωταγωνιστή της μεσοβδόμαδης στο ίδιο γήπεδο νίκης 2-1 επί του Αήττητου Σπάτων για το Κύπελλο να δηλώνει σε συνέντευξη στα κανάλια NOVASPORTS: «Είναι ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι, θέλουμε να κάνουμε μια νίκη κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Δεν το καταφέραμε στα προηγούμενα παιχνίδια, θέλουμε να δώσουμε το 100% για να πάρουμε τη νίκη. Το ότι θέλει ο Ολυμπιακός να αποδείξει πράγματα, ίσα ίσα μας κάνει πιο δυνατούς».

Σε ανάλογο μήκος κύματος με τον Διαμαντόπουλο βρέθηκε και ο αρχηγός του Αρη που επεσήμανε στο ίδιο μέσο: «Είναι μονόδρομος η νίκη για μας για να αντιστρέψουμε το κλίμα και να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα. Υπάρχει πάθος για τη νίκη διότι ήδη μείναμε πίσω στον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα μηδενίζουμε τα πάντα. Αν εξαιρέσουμε τον αγώνα με την ΑΕΚ και κάποια σημεία με τον ΠΑΟΚ, νομίζω ότι η ομάδα έδειξε καλό πρόσωπο. Μη μηδενίζουμε λοιπόν την προσπάθεια των παικτών και του προπονητή». Αναφορικά με την προετοιμασία του Αρη για το κυριακάτικο ματς, μοναδικός πονοκέφαλος παραμένει για τον Πάκο Ερέρα ο τραυματισμός του Φραν Βέλεθ.