Η Βόρεια Μακεδονία θα κάνει τον Σεπτέμβριο το ντεμπούτο της σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ. Σε αυτό το πλαίσιο, η ομοσπονδία βόλεϊ της γειτονικής χώρας δημιούργησε ένα βίντεο, από την προετοιμασία των διεθνών. Το πρόβλημα σε αυτό όμως είναι ότι οι παίκτες φορούν μπλούζες που γράφουν… σκέτο «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία». Μάλιστα, το βίντεο αυτό δημοσιεύθηκε και στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βόλεϊ (CEV), με τίτλο «Οι Μακεδόνες παίκτες ζουν το όνειρο του Ευρωβόλεϊ».

Το βίντεο της εθνικής βόλεϊ της Βόρειας Μακεδονίας

https://www.facebook.com/CEVEuroVolley/videos/401591437148058/?v=401591437148058

Η αντίδραση της ΕΟΠΕ για το βίντεο της Βόρειας Μακεδονίας

Το βίντεο προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ελληνικής ομοσπονδίας βόλεϊ. «Η ΕΟΠΕ ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία- μέσω και του εκπροσώπου της σε αυτήν, Αχιλλέα Μαυρομάτη- για το βίντεο το οποίο παρουσιάζει την συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών (12-29/09) και εμφανίζει τους αθλητές με φόρμες που αναγράφουν Volleyball Team Macedonia», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας ως προς την σωστή ονομασία των γειτόνων μας και σε συνεννόηση με τον Αχιλλέα Μαυρομάτη θα αποσταλεί επίσημη επιστολή για την σωστή ονομασία ενόψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος», επισημαίνεται ακόμη.