«Θα αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τριαντόπουλος θα αναλάβει τα προγράμματα αρωγής» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου και ουσιαστικά προανήγγειλε την «αναβάθμιση» του Γενικού Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας πως: «έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ. Τριαντόπουλο που χειρίστηκε την κρατική αρωγή σε άλλες φυσικές καταστροφές με πιο σημαντική αυτή του Ιανού. Αν πάτε και κάνετε ένα ρεπορτάζ στις περιοχές της Θεσσαλίας, ειδικά στην Καρδίτσα θα διαπιστώσετε πόσο γρήγορα η αρχική οργή και αγανάκτηση μετατράπηκε σε αισιοδοξία γιατί η κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις της. Και το ίδιο δεσμεύομαι ότι θα κάνουμε και τώρα».

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από το υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης ο πρωθυπουργός είχε αναθέσει στον Χρήστο Τριαντόπουλο τον συντονισμό της υλοποίησης των μέτρων και δράσεων στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο ότι οι κεντρικές επιλογές «θα παρακολουθούνται από το γραφείο μου και θα συντονίζονται από ένα ειδικό επιτελείο υπό τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, τον Χρήστο Τριαντόπουλο».

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος είχε δηλώσει «η ανάθεση από τον κ. Πρωθυπουργό ενός τόσο σημαντικού έργου είναι τιμή και ευθύνη. Η εργασία συνεχίζεται με πολύ εντατικούς ρυθμούς ώστε να φτάσουν τα μέτρα στήριξης το ταχύτερο δυνατόν στους δικαιούχους και για να αποκαταστήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται τους τόπους μας και τα δάση μας».

Ποιος είναι ο Χρήστος Τριαντόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστος Τριαντόπουλος είναι Ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Σπούδασε Οικονομικά (ΒΑ) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έβαλε το μεταπτυχιακό τίτλο του στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές (MSc) από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έλαβε το διδακτορικό τίτλο σπουδών του (PhD) πάνω στην πολιτική οικονομία των χρηματοπιστωτικών συστημάτων και της εποπτείας, εκπονώντας τμήμα των διδακτορικών του σπουδών, με υποτροφία, στο London School of Economics.

Παράλληλα, έχει δραστηριοποιηθεί ερευνητικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο University of Sussex, ως visiting research fellow, και σε λοιπούς ερευνητικούς φορείς, ενώ επαγγελματικά, μεταξύ άλλων, κατείχε συμβουλευτική θέση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στα πεδία της τραπεζικής αγοράς, των θεσμών στην οικονομία, των δημοσίων οικονομικών και της ανάπτυξης. Από το 2016 διδάσκει οικονομικά, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, ενώ από το 2017 διδάσκει δημοσιονομική πολιτική στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
Έχει δημοσιεύσεις σε βιβλία και επιστημονικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού.