Χανιά: Βίντεο από τη στιγμή που οι άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης, μεταφέρουν τη σορό της 29χρονης Γαλλίδας που εντοπίστηκε χθες νεκρή, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Τηλεόραση CRETA.

Η 29χρονη Βιολέτ Γκιγκανό βρέθηκε νεκρή το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή του Ελαφονησίου, όπου εκτιμάται πως είχε πάει για πεζοπορία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Creta24, η νεαρή γυναίκα βρέθηκε πεσμένη ανάσκελα, ενώ από την πρώτη εικόνα δεν φαίνεται να είχε χτυπήματα, ωστόσο φως στις ακριβείς συνθήκες θανάτου της αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική έκθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σημείο που βρέθηκε νεκρή, δεν ήταν σε χαράδρα, όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες και επομένως δεν ήταν τόσο δυσπρόσιτο.

Η άτυχη τουρίστρια καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών της ήταν ιδιαίτερα ενεργή στα social media, ανεβάζοντας συχνά φωτογραφίες.

Ολα ξεκίνησαν στις 24 Ιουνίου, όταν τα ίχνη της 29χρονης νοσοκόμας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ναντ εξαφανίστηκαν. Τότε ήταν που επικοινώνησε για τελευταία φορά με τους δικούς της στην πατρίδα της. Εκτοτε, όσο και να προσπαθούσαν να έρθουν σε επαφή μαζί της, δεν τα κατάφερναν. Η οικογένειά της άρχισε να την αναζητάει, τηλεφώνησε μάλιστα στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η 29χρονη, αλλά δεν είχε δώσει κανένα σημάδι ζωής, με αποτέλεσμα να ζητήσουν τη συνδρομή των γαλλικών Αρχών, οι οποίες ενημέρωσαν την Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, η νεαρή τουρίστρια στις 21 Ιουνίου είχε ενημερώσει φίλο της πως έφτασε κανονικά στην Κρήτη. Νοίκιασε ένα αυτοκίνητο και περνώντας από περιοχές των Σφακίων μετέβη τελικά στην Παλαιόχωρα, όπου είχε κλείσει δωμάτιο σε κατάλυμα. Νωρίς το πρωί της Πέμπτης 24 Ιουνίου πήγε με το αυτοκίνητο στο ακρωτήρι Κριός, το άφησε με μια βαλίτσα μέσα και ξεκίνησε με ένα σακίδιο στην πλάτη πεζοπορία μέχρι το Ελαφονήσι. Εκεί έβγαλε φωτογραφία, την οποία κοινοποίησε σε ομάδα γράφοντας πού βρίσκεται και πως περπατούσε επί τρεις ώρες. Αυτό είναι και το τελευταίο ίχνος ζωής που έχει γίνει γνωστό από την 29χρονη.

Αμεσα στήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό της, στην οποία συμμετείχαν, εκτός από τους άνδρες της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής, και εθελοντές. Μάλιστα επιστρατεύτηκαν drones, αλλά και εκπαιδευμένοι σκύλοι. Επίσης το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε εκδώσει «missing alert» για την εξαφάνιση της 29χρονης.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε αρχικά το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει στην περιοχή Κριός (βρίσκεται ανάμεσα στην Παλαιόχωρα και το Ελαφονήσι).