Ενα νέο βιβλίο για τη βασιλική οικογένεια έρχεται να βάλει φωτιά στο παλάτι του Κένσιγκτον. Πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά είναι η σύζυγος του πρίγκιπα Κάρολου, Καμίλα, που φαίνεται να μη συμπαθούσε την Κέιτ Μίντλετον αλλά και να της δημιουργούσε πολλά προβλήματα πριν από το γάμο της με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Το βιβλίο «Game of Crowns: Elizabeth, Camilla, Kate and the Throne» αποκαλύπτει ότι η νυν δούκισσα της Κορνουάλης δεν έκανε δύσκολη μόνον τη ζωή της Νταϊάνα αλλά και της Κέιτ Μίντλετον. Ο συγγραφέας Κρίστοφερ Αντερσον υποστηρίζει ότι οι δύο γυναίκες είχαν στην αρχή μια δύσκολη σχέση, επειδή η Καμίλα φέρεται να εξοργίστηκε όταν πληροφορήθηκε ότι μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ θα τη διαδεχόταν στο θρόνο. Ο συγγραφέας λέει επίσης ότι την έτρωγε η ζήλια για τη νεαρή Κέιτ, που θα προσέλκυε, όπως φοβόταν, τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της.

Οπως αναφέρει το βιβλίο, η Καμίλα ήταν της γνώμης ότι η Κέιτ ήταν μεν «όμορφη, αλλά μάλλον λίγη» και δεν είχε το αναγκαίο κοινωνικό υπόβαθρο για να παντρευτεί μέλος της βασιλικής οικογένειας. Παλαιότερα, η Καμίλα φαίνεται ότι είχε πείσει τον άνδρα της να επηρεάσει αρνητικά τον Ουίλιαμ για να χωρίσει.

Κάτι το οποίο είχε καταφέρει προσωρινά, αφού μετά από έξι χρόνια σχέσης ο Ουίλιαμ χώρισε από την Κέιτ επικαλούμενοι αμφότεροι ως αιτία το άγχος των τελικών εξετάσεων στο πανεπιστήμιο, αλλά και την αφόρητη πίεση από τους παπαράτσι. «Ημασταν πολύ νέοι, θέλαμε να δούμε τι θα κάνουμε με τις ζωές μας, και διαφορετικοί χαρακτήρες», είπε τότε ο Ουίλιαμ σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά τον αρραβώνα του με τη μέλλουσα σύζυγό του. Τελικά η μοίρα τούς έφερε και πάλι μαζί ματαιώνοντας τα σχέδια της Καμίλα.