Η αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά από τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ δημιουργεί νέα δεδομένα και αυτή τη στιγμή η εκλογική διαδικασία είναι στον αέρα. «Τα πολιτικά εκ των πραγμάτων για τούτες τις ώρες και σήμερα και αύριο, έχουν εκ των πραγμάτων παγώσει. Τις επόμενες ημέρες με νηφαλιότητα τα αρμόδια όργανα θα συνεδριάσουν για να δουν τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις διαδικασίες», δήλωσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Μιλώντας πάντως στην ίδια εκπομπή, ο Κώστας Σκανδαλίδης εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία και πως δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί για τις ημερομηνίες και για την πορεία του ΚΙΝΑΛ προς τις εκλογές. «Τέτοια γεγονότα καμιά φορά μπορούν να αφυπνίσουν, να κινητοποιήσουν, να συσπειρώσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κύκλοι του Κινήματος Αλλαγής ανέφεραν στον ΣΚΑΪ πως υπάρχουν τουλάχιστον τρία σενάρια για τα επόμενα βήματα του κόμματος έως την εκλογή νέας ηγεσίας:

Μετά από παύση λίγων ημερών θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ξανά οι προεκλογικές εκστρατείες των υποψηφίων και η πορεία προς τις εκλογές.

Οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ θα μπορούσαν να αναβληθούν επ’ αόριστον έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
Στο «τραπέζι» τέθηκε ακόμα και το σενάριο να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ ο οποίος και θα οδηγήσει ομαλά το κόμμα στην αλλαγή ηγεσίας.

Ειδικά αυτό το τρίτο σενάριο θεωρείται απίθανο, καθώς στη δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά αναφέρει ρητά ότι ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά της παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης.