Και το Σαββατοκύριακο θα παραμείνει στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία είχε εισαχθεί εκτάκτως την περασμένη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου με συμπτώματα ειλεού.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα και θα κρίνουν την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας της με την ίδια να είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση ενώ δέχεται επισκέψεις από στενούς της συνεργάτες και παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ. Η πρόεδρος του ΚΙΑΝ ακολουθεί ειδική θεραπεία.

Υπενθυμίζουμε πως η Φώφη Γεννηματά είχε εισαχθεί με συμπτώματα ατελούς ειλεού. «Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου», ανέφερε η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Η Φώφη Γεννηματά είχε ανακοινώσει επίσης πως αποσύρεται από την κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας της. «Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μη συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο ΚΙΝΑΛ: Σενάρια για επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου

Η ανατροπή με τις υποψηφιότητες δημιουργεί διαφορετικό τερέν για την κούρσα των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, με τον αριθμό των μνηστήρων για την προεδρία να ανεβαίνει στους έξι μετά το παρών που δήλωσαν Βασίλης Κεγκέρογλου, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης.

Το αρμόδιο κομματικό όργανο αποφάσισε την παράταση έως την ερχόμενη Πέμπτη 21 Οκτωβρίου της προθεσμίας για την υποβολή των 5000 υπογραφών που πρέπει να συγκεντρώσουν οι διεκδικητές για τη συμμετοχή τους στις εκλογές.

Την ίδια στιγμή όμως η παρουσία στη μάχη της διαδοχής στελεχών από τον στενό πυρήνα των συνεργατών της Φώφης Γεννηματά πυροδοτεί συντροφικά μαχαιρώματα.

Παράλληλα, φουντώνουν τα σενάρια για επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου δέχεται πάρα πολλές οχλήσεις από κόσμο του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο δεν έχει κάνει καμία δήλωση.

Οι στενοί του συνεργάτες αναφέρουν ότι «θα δούμε».