Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή έχοντας δώσει μια γενναία μάχη με τον καρκίνο. Ο θάνατός της προκάλεσε θλίψη στον πολιτικό κόσμο της χώρας και στους πολίτες.

Η Φώφη Γεννηματά μια δραστήρια και δυναμική πολιτικός, ήταν μια εξίσου δυναμική σύζυγος και μητέρα. Απέκτησε τρία παιδιά, για τα οποία μιλούσε πάντα με αγωνία και αγάπη.

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Μεσάνυχτα», του Alpha είχε αποκαλύψει τις σκέψεις που έκανε για τα παιδιά της και το πώς θα ζούσαν την απώλειά της.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα. Να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μην θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην θυμάται τη μορφή σου, να μην γνωρίσει το χάδι σου. Με έπιανε τρόμος στη σκέψη ότι τα παιδιά μου που απέκτησα με τόσο κόπο και προσπάθεια θα μεγάλωναν χωρίς εμένα».

«Δεν μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς παιδιά. Υπάρχουν γυναίκες που δεν θέλουν και το σέβομαι. Εγώ δεν είμαι έτσι. Ήμουν μόλις 22 ετών όταν μου το είπαν. Δεν έγινε εύκολα. Προσπαθούσα δέκα χρόνια να μείνω έγκυος. Με πολλές αποτυχίες και αναποδιές. Αλλά πάντα στη ζωή αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Σήμερα έχω τρία παιδιά και χαίρομαι που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Δυστυχώς οι γονείς μου δεν πρόλαβαν να τα γνωρίσουν. Έφυγαν και με αυτόν τον καημό», είχε πει η Φώφη Γεννηματά.

Αναφερόμενη στη δυσκολότερη στιγμή σε σχέση με την πρώτη της μάχη με τον καρκίνο, στα τέλη της δεκαετίας του 2000, η Φώφη Γεννηματά είχε πει σε παλαιότερη τηλεοπτική της συνέντευξη ότι αυτή ήταν όταν έπρεπε να πει στην τότε 9,5 ετών Αιμιλία για το χειρουργείο: «Τα μικρά μου παιδιά δεν είχαν καταλάβει, αργότερα μιλήσαμε γι’ αυτό. Μία από τις δυσκολότερες στιγμές ήταν όταν μετά από το χειρουργείο χρειάστηκε να μιλήσω στην Αιμιλία, η οποία ήταν τότε 9,5 ετών. Στα παιδιά πρέπει να λες την αλήθεια και την είπα…».