Μαίνεται η φωτιά στα Βίλια, ενώ το πύρινο μέτωπο μεγαλώνει με αποτέλεσμα να υπάρχει εντολή εκκένωσης και άλλων οικισμών. Μέχρι στιγμής έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για έξι οικισμούς.

Ως τώρα, από το 112 έχουν εκκενωθεί, Αγιος ΓεωργίοςΑγία ΠαρασκευήΚρύο ΠηγάδιΜικρό και Μέγα ΒαθυχώριΠαλαιοχώρι. Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος 61 πυροσβέστες και 13 εναέρια μέσα.

Για τις δυσκολίες στην κατάσβεση της φωτιάς αναφέρθηκε στο OPEN ο πρόεδρος πυροσβεστικών υπαλλήλων Δημήτρης Σταθόπουλος. «Με ανησυχεί πολύ η φωτιά στα Βίλια. Πρόκειται για μια περιοχή με πολύ έντονο στοιχείο του πράσινου που μου θυμίζει την Εύβοια», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις δυσκολίες που έχει η πυροσβεστική για να σβήσει τις φλόγες στο συγκεκριμένο σημείο. «Πιο σοβαρή η κατάσταση στα Βίλια απ’ ο,τι στην Κερατέα» παραδέχτηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

Για την Κερατέα σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη η προσπάθεια είναι να μην βρεθεί η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό και γι’ αυτό έχει εκκενωθεί το χωριό του Αγίου Κωνσταντίνου. Είπε ακόμα ότι η φωτιά είναι σε καλύτερη κατάσταση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει ελεγχθεί.

Από την Τροχαία διακόπηκε η κυκλοφορία στους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στην παλαιά λεωφόρο Λαυρίου- Κερατέας, στην Λαυρίου – Καμάριζας στην περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό ‘Αγιο Κωνσταντίνο, Λαυρίου – Καμάριζας, από οικισμό Συντερίνας προς ‘Αγιο Κωνσταντίνο και Λ. Λαυρίου και παλαιάς Λ. Λαυρίου.

Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Οι υδροφόρες και το προσωπικό συντρέχουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις, στην προσπάθεια που κάνουν για να τη θέσουν υπό έλεγχο και να την περιορίσουν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Με δήλωσή του ο δήμαρχος Χρήστος Στάθης τονίζει ότι, προς το παρόν, δεν απειλούνται κατοικίες, ωστόσο κάνει λόγο για ενδείξεις εμπρησμού.