Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε σήμερα εισηγείται το άνοιγμα στα φροντιστήρια στις 10 Μαΐου για τους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες αλλά και για τους υποψηφίους για πτυχίο ξένων γλωσσών.

Επίσης στις 15 Μαΐου θα καταργηθεί το ραντεβού για λιανεμπόριο και σε ότι αφρού τους περιορισμούς στη χωρητικότητα η εισήγηση είναι ένα άτομο για πάνω από 50 τετραγωνικά μέτρα και όχι ένα ανά 100 τετραγωνικά μέτρα.

Σε ότι έχει να κάνει με τις οργανωμένες παραλίες αναμένεται να ανοίξουν από 15 Μαΐου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, “δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου”.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι “η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των ειδικών. Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν έγκαιρα”.

H ανακοίνωση αναφέρει:

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου. Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών.

Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν έγκαιρα.

Νωρίτερα πηγές του υπουργείου Εργασίας τόνιζαν ότι δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση για τον χρόνο επαναλειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το άνοιγμα στην εκπαίδευση γίνεται σταδιακά και με ασφάλεια και θα προηγηθεί η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, προκειμένου να εξεταστεί το μέγεθος της διασποράς του κορονοϊού, λαμβάνοντας υπόψη, όπως επισημαίνουν, το γεγονός ότι οι μεταλλάξεις του ιού μεταδίδονται και στα παιδιά.

Οι ειδικοί είχαν εκφράσει επιφυλάξεις, ενώ παράλληλα εξετάζεται η αποτελεσματικότητα της χρήσης self test σε παιδιά προσχολικής ηλικίας έως 4 ετών.