Έξι άνθρωποι που παρευρίσκονταν σε κηδεία στο δυτικό Μεξικό δολοφονήθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν από τις σφαίρες οπλοφόρων που διέκοψαν την τελετή, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Δεν έχει γίνει καμιά σύλληψη μετά την επίθεση αυτή, η οποία διαπράχθηκε την Τετάρτη στην Ουρουαπάν, στην Πολιτεία Μιτσοακάν (δυτικά), πάνω σε έναν δρόμο κατά μήκος των μεξικανικών ακτών στον Ειρηνικό που χρησιμοποιούν οι διακινητές ναρκωτικών.

Η αστυνομία έστησε σημεία ελέγχου σε όλη την πόλη, ανέφερε η κυβέρνηση της Πολιτείας.

Σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ, οι άνθρωποι που δολοφονήθηκαν θρηνούσαν έναν νεαρό το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε πάρκο.

Η Μιτσοακάν, ως πρότινος οχυρό του ισχυρού καρτέλ των Ναϊτών Ιπποτών, έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε θέατρο συγκρούσεων μεταξύ μικρότερων συμμοριών. Η εμπορία των ναρκωτικών, οι συγκρούσεις ανάμεσα στα καρτέλ και οι επιχειρήσεις των αρχών στο πλαίσιο των κυβερνητικών προσπαθειών να παταχθεί η διακίνηση έχουν προκαλέσει έναν τρομακτικό απολογισμό θυμάτων.

Μόνο το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, καταγράφηκαν 15.973 ανθρωποκτονίες, έναντι 13.503 την αντίστοιχη περίοδο του 2017, τη χρονιά που καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός φόνων στη σύγχρονη μεξικανική ιστορία, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Από το 2006, όταν κλήθηκε ο στρατός να αναπτυχθεί εντός της χώρας για να αντιμετωπίσει τα καρτέλ των ναρκωτικών, ο απολογισμός των θυμάτων της βίας υπερβαίνει τους 200.000 νεκρούς.