«Ο νόμος ισχύει για όλους, όποιος και αν είναι ο θύτης ή το θύμα», υπογραμμίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στα social media, σχετικά με τις τελευταίες καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου, ενώ τονίζει ότι η Ελληνική Αστυνομία συνδράμει απολύτως τις δικαστικές αρχές προκειμένου να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.

Επισημαίνει, επίσης, ότι η αποκάλυψη και τιμωρία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Πολιτείας και πολιτών και για την διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Θεοδωρικάκου αναφέρει:

«Ο Νόμος είναι Νόμος και ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακριτική μεταχείριση. Για κανέναν. Όποιος κι αν είναι ο θύτης, όποιο και αν είναι το θύμα.

Για εμάς δεν υπάρχουν άβατα και «γκρίζες ζώνες» ελέγχου και επιβολής του νόμου.

Γι αυτό και κατόπιν καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών στην “Κιβωτό του Κόσμου”, η Ελληνική Αστυνομία συνδράμει απολύτως στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Προκειμένου να αποκαλυφθεί -και σε αυτή την περίπτωση- όλη η αλήθεια.

Η αποκάλυψη και η τιμωρία κάθε εγκληματικής πράξης – εφόσον έχει τελεστεί και αποδειχθεί – είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Πολιτείας και πολιτών. Αλλά και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και της αυτονόητης αξίωσης κάθε πολίτη για ισονομία στην πράξη.

Αυτό αποτελεί, για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την αυτονόητη αποστολή μας, την οποία υπηρετούμε καθημερινά».