Τσακαλώτος σε ρόλο… πυροσβέστη στο Eurogroup: Μην ανησυχείτε για την παροχολογία της ΔΕΘ

Μπορεί η Ελλάδα να μην ήταν, μετά από πολύ καιρό, στην ημερήσια διάταξη του αποψινού Eurogroup, ωστόσο στο περιθώριο της συνεδρίασης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν περιτριγυρισμένος από εκπροσώπους των θεσμών για να ενημερωθούν αναφορικά με τις επικείμενες παροχές του Έλληνα πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Μην ανησυχείτε δεν θα είναι τίποτε ανησυχητικό», φέρεται να απάντησε ο υπουργός Οικονομικών σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ.

Επιπλέον, Έλληνας αξιωματούχος διαβεβαίωνε πως ο στόχος του 3,5% πλεονάσματος δεν πρόκειται να τεθεί σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του ΣΚΑΪ, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σχολίαζαν αρνητικά την προοπτική της αναδίπλωσης της κυβέρνησης στο θέμα των περικοπών των συντάξεων. «Αυτά που έχουν συμφωνηθεί, έχουν συμφωνηθεί. Είναι θέμα εμπιστοσύνης να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Εφόσον έχετε αποφασίσει ένα πακέτο μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, αυτό το πακέτο μέτρων δεν μπορεί να αλλάξει» έλεγαν.

Από την πλευρά του, Ελληνας αξιωματούχος επιχειρηματολογούσε ότι ήταν διαφορετική η δημοσιονομική κατάσταση το 2017, οπότε και συμφωνήθηκε η περικοπή συντάξεων, από ό,τι είναι σήμερα. Σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωνε πως η ελληνική κυβέρνηση «δεν θα κάνει κάτι μονομερώς, χωρίς τη συμφωνία των θεσμών».

Το θέμα τις περικοπής των συντάξεων θα τεθεί επισήμως τη Δευτέρα από την ελληνική πλευρά.

By |2018-09-07T21:48:38+00:00Σεπτέμβριος 7th, 2018|ΠΟΛΙΤΙΚΗ|0 Comments

Leave A Comment

13 − 4 =