Σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση κάλεσε συνδικάτα, κοινωνικούς φορείς και εργαζομένους ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που αναμένεται σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας σε δεκάδες συνδικαλιστές το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης τους απηύθυνε προσκλητήριο για σθεναρή αντίσταση κατά της κυβέρνησης.

«Η απάντησή μας είναι πολύ απλή: Όταν η αυθαιρεσία και η αδικία γίνεται νόμος. Η αντίστασή μας γίνεται καθήκον» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Αλ. Τσίπρα που συμπλήρωσε με επαναστατική διάθεση: «Σας καλώ, λοιπόν, να πράξουμε το καθήκον μας. Σας καλώ σε αγώνα ενωτικό και αποφασιστικό, μέχρι τη νίκη».

Ο πρώην Πρωθυπουργός, έχοντας αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να είναι στο δρόμο και να συμμετέχει ενεργά τόσο στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς όσο και στις κινητοποιήσεις για το εργατικό νομοσχέδιο, είπε ότι «ενώνουμε δυνάμεις για να υπερασπιστούμε το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις και την πληρωμή των υπερωριών».

Μάλιστα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και προσδιόρισε ως άκρως σημαντική από πολλές πλευρές την αναμέτρηση με την κυβέρνηση. «Η μάχη για τα εργασιακά θα είναι η μάχη των μαχών με την κυβέρνηση Μητσοτάκη» είπε και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούν να γίνουν λάστιχο οι ζωές των εργαζομένων για την αύξηση κερδών των ελίτ… Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να δώσει τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους».

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο ίδιος διευκρίνισε στην αρχή της ομιλίας του ότι «σήμερα δε σας κάλεσα απλά για να ανταλλάξουμε θέσεις αλλά για να πάρουμε θέσεις», διότι κατά τον ίδιο, «η κυβέρνηση αποφάσισε – παρά το ότι είμαστε ακόμη στη κορύφωση του δράματος της πανδημίας- να κηρύξει το πόλεμο στην εργασία, δηλαδή τον πόλεμο στη κοινωνική πλειοψηφία».

Για τον Αλ. Τσίπρα, «όταν κηρύσσεται πόλεμος, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να πολεμήσεις, όχι με στόχο τις λιγότερες απώλειες, αλλά με στόχο να τον κερδίσεις τον πόλεμο».

Σύμφωνα με τον πρώην Πρωθυπουργό, δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο χωρίς δικαιοσύνη για τους εργαζόμενους. «Υποχρεώνουν τους νέους να εργάζονται με πενιχρή αμοιβή και απαράδεκτες συνθήκες, ή να βλέπουν τα όνειρα και τη ζωή τους να λιμνάζουν στην ανεργία» είπε και συνέχισε: «Ο κ. Μητσοτάκης για να ξεπληρώσει τις προεκλογικές του υποχρεώσεις οδηγεί τους εργαζόμενους στις ερπύστριες του οδοστρωτήρα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η προάσπιση της εργασίας και των εργατικών δικαιωμάτων αφορά τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας, αφορά τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, αφορά κάθε μορφή εργασίας και ιδιαίτερα αφορά τους νέους ανθρώπους και την προοπτική τους. «Αυτούς που από ότι φαίνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να ρίξει στον Καιάδα» τόνισε χαρακτηριστικά.