Τα όσα κατέγραψαν οι κάμερες της Βουλής την ώρα του τροχαίου δυστυχήματος που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό ενός 23χρονου άνδρα, του Ιάσωνα εξετάζουν οι αρχές για να διαπιστωθεί το τι ακριβώς συνέβη.

Η σύγκρουση προήλθε όταν το όχημα της Βουλής επιχείρησε παρανόμως να στρίψει, προκειμένου να μπει στον περιβάλλοντα χώρο του κοινοβουλίου. Τότε, η μηχανή έπεσε με μεγάλη ταχύτητα και συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο.

Η αδελφή του θύματος τόνισε ότι η οικογένεια έχει αποφασίσει να δωρίσει τα όργανα του αδερφού της που είναι εγκεφαλικά νεκρός και ζητά από όποιον ήταν παρών στο περιστατικό να καταθέσει την αλήθεια. Μάλιστα όπως είπε ήδη ένας αυτόπτης μάρτυρας επισκέφθηκε την οικογένεια στο νοσοκομείο και τους είπε ότι είναι στην διάθεσή τους για ότι τον χρειαστούν.

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο τροχαίο έξω από τη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, δεν συνελήφθη επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής.

Δήλωση αναφορικά με περιστατικό στο οποίο ενεπλάκη όχημα της ασφάλειάς της εξέδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ σημειώνει ότι υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς της ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό 23χρονου.

« Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ντόρας Μπακογιάννη

Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την «ώρα του πρωθυπουργού» υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα. Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου.

Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ, σημειώνει ότι διενεργείται προανάκριση, η οποία θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα, ενώ ήδη, ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

«Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 και ώρα 12.25΄, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της.

Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το πέρας της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.

Σημειώνεται ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα».