Εκπληκτικός ξανά ο Γιάννης Αντεκουντούμπο, με triple double οδήγησε τους Μπακς σε νίκη με 123-108 επί των Σίξερς στο Μιλγουόκι, γράφοντας ιστορία.

Μετά από τρία συνεχή double double στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, ο Έλληνας σούπερ σταρ σημείωσε το δέκατο triple double στην καριέρα του, με 32 πόντους (12/21 δίποντα, 8/9 βολές, 0/3 τρίποντα), 18 ριμπάουντ, 10 ασίστ, ενώ είχε 3 κοψίματα, 2 κλεψίματα και έκανε 5 λάθη σε 37 λεπτά συμμετοχής.

Ετσι, ο 23χρονος ηγέτης της ομάδας του Μιλγουόκι σημείωσε τουλάχιστον 25 πόντους και κέρδισε 15 ριμπάουντ σε κάθε ένα από τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια των Μπακς.

Η τελευταία φορά που ένας παίκτης έκανε αυτό το κατόρθωμα στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν το μακρινό 1965-66.

«Είναι πολύ κολακευτικό. Θέλω να συνεχίσω να παίζω δυνατά, να εμπιστεύομαι τους συμπαίκτες μου, το προπονητικό τιμ, την άμυνα, την επίθεση. Ο κόουτς μού έχει πει τι ζητά από μένα. Μέχρι στιγμής πάω καλά, αλλά μπορώ να παίξω καλύτερα και θέλω να βελτιώνομαι και να κάνω καλύτερους τους συμπαίκτες μου», δήλωσε σχετικά ο Γιάννης μετά τον αγώνα.

Όσο για τη νίκη; «Ξέραμε πως θα είχαμε ανοιχτά σουτ και πως έπρεπε να τα βάλουμε. Μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά στην άμυνα και στην εξέλιξη του αγώνα τα καταφέραμε», είπε, ενώ εξήρε την απόδοση του Μπρουκ Λόπες: «Έκανε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα του Εμπίντ αλλά και στην επίθεση. Ευτυχώς έχουμε ένα μεγάλο κορμί σαν και το δικό του φέτος. Ο Εμπίντ έβαλε 30 πόντους, αλλά δυσκολεύτηκε για να τα καταφέρει».

Κατά τα άλλα, ο Κρις Μίντλετον σημείωσε 25 πόντους και ο Μπρουκ Λόπες πρόσθεσε 21 για τους Μπακς, που έφτασαν στο 4-0 μόλις για τρίτη φορά στην ιστορία τους. Ο Τζοέλ Εμπίντ ξεχώρισε για τους Σίξερς, κάνοντας double double, με 30 πόντους και 19 ριμπάουντ (είχε και 6 ασίστ) και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας της Φιλαδέλφειας που ανοίγει την σεζόν με πέντε double double, μετά τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ το 1991-92. Triple double έκανε ο Μπεν Σίμονς με 14 πόντους, 13 ριμπάουντ και 11 ασίστ, δέυτερο στη σεζόν και 14ο στην καριέρα του.