Τρεις παιδόφιλοι τουφεκίστηκαν δημοσίως και έπειτα κρεμάστηκαν από έναν γερανό στην Υεμένη χθες, ως τιμωρία για τον βιασμό και τη δολοφονία ενός 10χρονου αγοριού.

Οι εικόνες δείχνουν τους τρεις παιδόφιλους κρεμασμένους από το στύλο του ρεύματος, ενώ κάποιες άλλες είναι τραβηγμένες λίγο πριν τους πυροβολήσουν στο κεφάλι και στην καρδιά από 5 φορές τον καθένα. Οι παιδόφιλοι προηγουμένως είχαν βιάσει και δολοφονήσει φριχτά ένα 10χρονο αγοράκι.

Η εκτέλεση έγινε δημόσια στο κέντρο της πόλης Σανάα και ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία είχε άγριες διαθέσεις. Αφού τους πυροβόλησαν και τους κρέμασαν άφησαν τα κορμιά τους να κρέμονται για παραδειγματισμό.

Η Υεμένη, που βρίσκεται νότια της Σαουδικής Αραβίας, είναι από τις χώρες του κόσμου που κάνουν συχνή χρήση της θανατικής ποινής για βίαια εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων της δολοφονίας, του βιασμού και της τρομοκρατίας. Η θανατική ποινή μπορεί επίσης θεωρητικά να χρησιμοποιηθεί και σε περιπτώσεις παραβάσεων του ισλαμικού νόμου (Σαρία) όπως μοιχεία, σεξουαλικά εγκλήματα, σοδομισμός, πορνεία, βλασφημία και αποστασία.

Όλες οι ποινές εκτελούνται με τουφεκισμό αν και ο λιθοβολισμός, ο απαγχονισμός και ο αποκεφαλισμός επιτρέπονται επίσης από τον ποινικό κώδικα της Υεμένης. Περίπου z50 χώρες στον κόσμο εφαρμόζουν ακόμη τη θανατική ποινή. Οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα των G7 που έχουν θεσμοθετημένη την εσχάτη των ποινών..