Το Ciudadanos αποκλείει τη σύναψη συνασπισμού με τους Σοσιαλιστές στην Ανδαλουσία

Την πιθανότητα σύναψης συνασπισμού με τους Σοσιαλιστές απέκλεισε σήμερα ο Χουάν Μαρίν, υποψήφιος στην Ανδαλουσία του κεντροδεξιού κόμματος Ciudadanos, μετά τις τοπικές εκλογές που έγιναν χθες στην περιοχή αυτή της Ισπανίας, στις οποίες πέντε κόμματα εξασφάλισαν έδρες στο περιφερειακό κοινοβούλιο.

Ο Μαρίν σημείωσε ότι ο ίδιος θα υποβάλλει υποψηφιότητα για να ηγηθεί της Ανδαλουσίαςμετά την εξασφάλιση 21 εδρών από το κόμμα του στο περιφερειακό κοινοβούλιο, το οποίο έχει 109 έδρες.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα είδε τη θέση του να αποδυναμώνεται στην περιοχή αυτή, την οποία κυβερνούσε από τότε που τελείωσε η δικτατορία του Φράνκο, ενώ το ακροδεξιό κόμμα Vox εξασφάλισε 12 έδρες στο κοινοβούλιο της Ανδαλουσίας, στην πρώτη μεγάλη εκλογική επιτυχία που σημειώνει η ακροδεξιά μετά τον θάνατο του Φράνκο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι Σοσιαλιστές κέρδισαν 33 έδρες, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα 26, ενώ το υποστηριζόμενο από τους Podemos αριστερό κόμμα Adelante Andalusia (Εμπρός Ανδαλουσία) εξασφάλισε 17 έδρες.

By |2018-12-03T17:32:13+00:00Δεκέμβριος 3rd, 2018|ΔΙΕΘΝΗ|0 Comments

Leave A Comment

fifteen + 16 =