Ο Χουλουσί Ακάρ προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τον αγώνα της ενάντια σε «απειλές στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μίλησε στην τελετή αποφοίτησης στρατιωτικής ακαδημίας στην Αγκυρα. «Η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στις απειλές στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ακάρ, σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ.

Ακάρ: Κίνδυνοι κατά της κυριαρχίας μας

«Στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο το αξιόλογο έθνος μας συνεχίζει με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στις απειλές και τους κινδύνους που εκτοξεύονται κατά της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας μας», πρόσθεσε ο Χουλουσί Ακάρ. Στο μεταξύ, η Τουρκία συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και έστειλε πολεμικό υποβρύχιο στα Κατεχόμενα, για τις γεωτρήσεις.

«Με τη δύναμη που αντλούν από την αγάπη, την εμπιστοσύνη και τις προσευχές του λαού θα συνεχίσουν τον αγώνα για τα 780 χιλιάδες χλμ. εδαφών της πατρίδας, τα 462 χιλιάδες χλμ. γαλάζιας πατρίδας και την ασφάλεια των ουρανών, τη γαλήνη και ευημερία των πολιτών, μέρα και νύχτα, καλοκαίρι και χειμώνα, στα βουνά και τις ανηφόρες, εντός και εκτός συνόρων μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης», δήλωσε ακόμη, αναφερόμενος στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.