Για ακόμα μία μέρα οι δρόμοι στο Λονδίνο και άλλες βρετανικές πόλεις ήταν «ασφυκτικά» γεμάτοι, καθώς οι πολίτες αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και σε συνδυασμό τις καλές καιρικές συνθήκες, «γέμισαν» μπαρ κι εστιατόρια.

Νέες εικόνες που κυκλοφόρησαν σήμερα, παρουσιάζουν ξανά τους Βρετανούς να δίνουν συνέχεια στη γιορτή τους, στο Σόχο και σε άλλες γειτονιές της αγγλικής πρωτεύουσας, χωρίς να φορούν μάσκες και με την «τήρηση αποστάσεων» να αποτελεί «οδηγία» που ανήκει στο παρελθόν γι’ αυτούς.

Φυσικά, το γεγονός πως οι περισσότεροι εξ αυτών είναι νεαροί σε ηλικία και δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, είναι στοιχείο που εγκυμονεί κινδύνους για νέα έξαρση.

Εξάλλου, παρά τη μείωση των κρουσμάτων και τον περιορισμό των θανάτων λόγω Covid, ο Μπόρις Τζόνσον πριν από μερικές ημέρες δεν έκρυψε την ανησυχία του για πιθανό «νέο κύμα πανδημίας» στη χώρα, αν υπάρξει εφησυχασμός.

Μπαρ, hangover, ψώνια

Από χθες παμπ, μπαρ, εστιατόρια είναι ανοιχτά, ενώ στα μαγαζιά τα ψώνια μάλλον έσπασαν ρεκόρ σε συρροή κόσμου με ατελείωτες ουρές και αναμονή πολλών ωρών. Εκατομμύρια άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την άρση του lockdown που ήρθε με τον εμβολιασμό του πληθυσμού άνω των 50 ετών με τουλάχιστον μια δόση.

Τέσσερις μήνες είναι κλειστές οι παμπ και δεν έχασαν καμία ευκαιρία να ξαναβρεθούν και να πιουν, να γλεντήσουν και να κάνουν ό,τι έκαναν πριν τον κορωνοϊό.

Στο Σόχο, στην καρδιά του Λονδίνου, επικράτησε το αδιαχώρητο.

 

Σύμφωνα με την Daily Mail, πολλοί νοσηλεύτηκαν λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Ωστόσο, δεν φαίνεται να πτοούνται ιδιαίτερα από τις συνέπειες του hangover και μάλιστα αρκετοί το θεωρούν μάλιστα ένδειξη επιστροφής στο φυσιολογικό.