«Η δολοφονία του Τζαμάλ  Κασόγκι ήταν σχεδιασμένη. Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος στραγγαλίστηκε και στη συνέχεια το πτώμα του διαμελίστηκε», δήλωσε ο Τούρκος εισαγγελέας, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Τούρκος εισαγγελέας ζήτησε από τους Σαουδάραβες εισαγγελείς την ακριβή τοποθεσία της σορού του Τζαμάλ Κασόγκι.

Χθες ο Tούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον γενικό εισαγγελέα της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, να αποκαλύψει ποιος έδωσε την εντολή να δολοφονήσουν τον Τζαμάλ Κασόγκι.

«Ποιος έστειλε αυτούς τους 15 ανθρώπους που θεωρούνται ύποπτοι ότι δολοφόνησαν τον Κασόγκι;», είπε στους δημοσιογράφους ο Ερντογάν. Ο Ερντογάν σημείωσε ότι ο Τούρκος εισαγγελέας, ο οποίος συναντήθηκε για δεύτερη φορά με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, του υπέβαλε αυτό το αίτημα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο κοινοβούλιο ο Ερντογάν είπε ότι ο Τούρκος εισαγγελέας ενημέρωσε τον Σαουδάραβα ομόλογό του πως οι 18 ύποπτοι (σ.σ. στους οποίους περιλαμβάνονται και οι 15 φερόμενοι εκτελεστές του Κασόγκι) για την δολοφονία μπορούν να εκδοθούν από το Ριάντ και να δικαστούν στην Τουρκία. Επιπλέον, οι αρχές του Ριάντ θα πρέπει να αποκαλύψουν την ταυτότητα ενός φερόμενου τοπικού συνεργού τους, ο οποίος φέρεται ότι ενεπλάκη στην εξαφάνιση του Κασόγκι.

Ο Σαουδάραβας εισαγγελέας είχε έναν δεύτερο γύρο συνομιλιών με τούρκους αξιωματούχους και επισκέφθηκε το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου δολοφονήθηκε πριν από δύο εβδομάδες ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι.