Μία λαμπρή εκδήλωση -ανάλογη του μεγαλείου τους- διοργάνωσε ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, προς τιμήν των αθλητών και αθλητριών της ελληνικής αποστολής των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Στο Μέγαρο Μουσικής, ο Μέγας Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) υποδέχτηκε τους αθλητές και τις αθλήτριες που έστειλαν μηνύματα θάρρους, επιμονής και δύναμης ψυχής στους Έλληνες και τις Ελληνίδες φιλάθλους από την ιαπωνική πρωτεύουσα, τον περασμένο Αύγουστο. Δείγμα ελάχιστης αναγνώρισης και επιβράβευσης της σημαντικής τους προσπάθειας, είτε αυτή οδήγησε στο βάθρο είτε όχι.

Πλην του προέδρου της ΕΠΕ Χρήστου Καλούδη, του διευθυντή της ΕΠΕ Σάκη Κωστάρη, του ταμία της ΕΠΕ Άρη Πανανού, της αρχηγού της αποστολής στο Τόκιο, Σάσα Γκούφα, του προέδρου του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια Ιωάννη Παπαθανασίου και του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου, Ανδρέα Σιάμισιη, το «παρών» έδωσαν και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Η πλειονότητα των Παραολυμπιονικώ που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Τόκιο, οι συνοδοί και οι προπονητές τους ήταν εκεί και βραβεύτηκαν ένας ένας και μία μία από τους εκπροσώπους της Πολιτείας, της αθλητικής ηγεσίας και της διοίκησης του Ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια». Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση από πλευράς Παραολυμπιονικών παρόντες και παρούσες ήταν οι εξής: Γκουλή Ευθυμία, Δήμου Κώστας, Ελ Λατίφ Κατερίνα, Καρυπίδης Δημήτρης, Καμάρας Κώστας, Γιάννης Κωστάκης, Λέργιος Αλέξανδρος, Λιγνός Γεράσιμος, Μαλακόπουλος Στέλιος, Μωυσιάδης Γκρέμης, Ντέντα  Άννα, Ντέντα Χριστίνα, Ντούνης Βασίλης, Πατρώνη Κατερίνα, Πολυχρονίδης Γρηγόρης, Ποιμενίδου Δωροθέα, Τριανταφύλλου Πάνος, Χατζηκυριάκος Γιάννης και Παναγιώτης Χρηστάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παίρνοντας πρώτος τον λόγο, τόνισε κατά την ομιλία του: «Θέλω να συγχαρώ την ηγεσία του Ομίλου, γιατί τα “ Ελληνικά Πετρέλαια” δείχνουν τον δρόμο, το πως ενισχύουν τον αθλητισμό, το πως ενισχύουν το πιο υγιές, το πιο ισχυρό κομμάτι της ελληνικής αθλητικής κοινωνίας: τους αθλητές μας στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και βέβαια τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν τόσο οι ίδιο όσο και οι συνοδοί και οι οικογένειές τους, τα σωματεία και η Ομοσπονδία τους. Θέλω να σας συγχαρώ γιατί κάνετε το σωστό, κάνετε το άριστο και δεν το κάνετε πρώτη φορά. Απλά το επαναλαμβάνετε με κάθε ευκαιρία και μας τιμά κι εμάς ως Πολιτεία το να είμαστε εδώ. Κι εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό να σας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και μία παράκληση/παρότρυνση: Να συνεχίσετε! Βεβαίως να εισπράττετε και βεβαίως να χορηγείτε, να δίνετε, να ενισχύεται κάθε τι υγιές που γίνεται στον τόπο μας. Κι ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να ενώσει λαούς, έχει τη δύναμη να στείλει μηνύματα, έχει τη δύναμη να επιστρέψει χρήματα στον ιδιωτικό τομέα.

Επειδή ακούγεται πως «αν χορηγήσεις χρήματα στον ελληνικό αθλητισμό, αυτά επιστρέφονται και είναι σημαντικό να κάνουμε διοργανώσεις γιατί προβάλουν τον τόπο… αλήθεια είναι! Πόσο σημαντικό, όμως είναι αυτή η αλήθεια να αποτυπώνεται και με νούμερα. Γι’ αυτό και την 1η Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσουμε ένα μεγάλο συνέδριο, με αφορμή το Ράλλυ Ακρόπολις, θα παρουσιάσουμε μια ενδιαφέρουσα έρευνα που έχει υλοποιήσει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε συνεργασία και με την Kappa Research, ώστε να δούμε τελικά ποιο είναι το αποτύπωμα αυτής της μεγάλης διοργάνωσης και τελικά τι οφέλη έχει τελικά η αγορά, η κοινωνία, ο τουρισμός, ο αθλητισμός και τελικά τι επέστρεψε σε εσάς, ώστε στη συνέχεια όλοι οι φορείς του αθλητισμού να είναι ακόμη καλύτεροι σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποία θα συνεργαστούν με την ιδιωτική οικονομία και αφετέρου και εσείς ως εταιρείες να γνωρίζετε ότι το να επενδύετε στον αθλητισμό σημαίνει ότι βοηθάτε να γίνει ακόμη καλύτερη η κοινωνία μας, αλλά υπάρχουν και τα μετρήσιμα οφέλη για την εταιρεία.

Θεωρούμε σημαντικό ότι η αθλητική οικογένεια, ενωμένη εξελίσσεται δυναμικά και δεν εξελίσσεται με προκαταλήψεις και μισές ματιές. Ίσα ίσα βλέπουμε τον ιδιωτικό τομέα ως έναν βασικό χορηγό πέρα από όσα άλλα εμείς ως Πολιτεία κάνουμε.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ξέρει καλά την προσπάθεια που κάνουμε για την ενίσχυση του αθλητισμού για πρώτη φορά και μέσα από τον νέο τρόπο φορολόγησης των στοιχηματικών εταιρειών. Όμως είναι πολύ σημαντική η δική σας συμβολή, σας ευχαριστούμε! Ένα μεγάλο μπράβο για ό,τι κάνετε και τον αθλητισμό και είναι βέβαιος ότι όλοι οι αθλητές και αθλήτριες αναγνωρίζουν και εμπιστεύονται τα «Ελληνικά Πετρέλαια» και για τα επόμενα χρόνια ως βασικό χορηγό τους».

Ο πρόεδρος του Ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια», Ιωάννης Παπαθανασίου, απαντώντας στην τελευταία πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με δόση χιούμορ ξεκίνησε λέγοντας: «Το πιάσαμε το υπονοούμενο κύριε υπουργέ για τη συνέχιση της χορηγίας μας στην ΕΠΕ, το οποίο δεν χρειαζόταν να μας το ζητήσετε. Είναι ούτως ή άλλως μέσα στους προγραμματισμούς μας. Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνησή μου να βλέπω συγκεντρωμένους τους πρωταγωνιστές αυτής της ιδιαίτερης εκδήλωσης, μιας εκδήλωσης που διοργανώνουμε προς τιμήν των αθλητών με έναν και μοναδικό σκοπό: Να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις επιτυχίες, αλλά και για την υποδειγματική στάση ζωής τους. Είμαστε τυχεροί που στηρίζουμε τις προσπάθειές τους. Βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε δίπλα τους.

Αγαπητοί αθλητές, μέσα από το ψυχικό σθένος, τον αγώνα σας να κατακτήσετε την κορυφή υπερνικώντας εμπόδια και δυσκολίες που φαντάζουν ανυπέρβλητες μας εμπνέετε διαρκώς. Μας υπενθυμίζετε ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να μετέχει ισότιμα σε όλες τις πτυχές της ζωής, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια πρόσφατα ανανέωσε την υπόσχεσή του και θα συνεχίσει να υποστηρίζει για άλλα τρία χρόνια την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή με την ιδιότητα του Μεγάλου Χορηγού. H στήριξή μας προς την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή αποτελεί το δικό μας “ ευχαριστώ” προς εσάς, τους δικούς μας ήρωες. Κάθε φορά που ακούγαμε το όνομά σας και την αναφορά στη χώρα μας, κάθε φορά που κυμάτιζε η γαλανόλευκη σημαία μεταφέρατε στα πέρατα του κόσμου το μήνυμα μιας Ελλάδας αιώνιας, διαχρονικό δείγμα και κοιτίδας του Ολυμπιακού Πνεύματος που συνδέεται άρρηκτα με τις πανανθρώπινες αξίες της ανοχής, της ειρήνης, του ευ αγωνίζεσθαι και της υγιούς άμιλλας».

Εν συνεχεία, στο βήμα ανέβηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος επισήμανε: «Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Όμιλο “ Eλληνικά Πετρέλαια”. Να τον ευχαριστήσω για την εξαιρετική σημερινή εκδήλωση, αλλά και για την πρόσκλησή του και να τον συγχαρώ για τη σταθερή διαχρονική χορηγία του στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και ταυτόχρονα για τη σταθερή διαχρονική προσφορά του στην ελληνική οικονομία και κοινωνία μέσα από συνεχείς πράξεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, πολλές από τις οποίες με επιθυμία του ίδιου του Ομίλου δεν βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας, αλλά είναι ορατές από τους δέκτες αυτών των πρωτοβουλιών.

Η σημερινή εκδήλωση συνιστά πράξη τιμής, αναγνώρισης και επιβράβευσης. Επιβράβευσης σε κορυφαίους αθλητές, σε σπουδαίους ανθρώπους. Ανθρώπους που δόξασαν τα ελληνικά χρώματα και που αποτελούν παράδειγμα και μοναδική πηγή έμπνευσης για όλους μας. Θέλω, λοιπόν να συγχαρώ τους αθλητές και τους συνοδούς τους για τη συμμετοχή τους στο κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός και να τους συγχαρώ για όλα όσα εκπροσωπούν και συμβολίζουν. Ανεξάρτητα από διακρίσεις η συμμετοχή τους υποδεικνύει την επίμονη, επίπονη προσπάθειά τους, να ξεπερνούν τα εμπόδια και να κατακτούν φιλόδοξους στόχους εμπνέοντας το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Η παρουσία μου στη σημερινή εκδήλωση αποτελεί μια ξεχωριστή τιμή για εμένα καθότι αφορά τη βράβευση των πραγματικών πρωταθλητών της ζωής που ξεπερνούν τα συνήθη ανθρώπινα όρια. Πρωταθλητών σε επιμονή, υπομονή, αντοχή, πείσμα, αλλά και αισιοδοξία στα πρόσωπά τους. Προσωπικοτήτων που αποδεικνύουν καθημερινά πως κάθε τι αδύνατο είναι δυνατό και πως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν ορίζει όρια όταν πλαισιώνεται από σιδερένια θέληση και δίψα για διάκριση και ζωή. Είναι δε διπλή η χαρά μου που σήμερα καλούμαι να βραβεύσω έναν πρωταθλητή της ζωής, με τον οποίο είχα την τύχη να συνδέομαι μέσω της ακαδημαϊκής μας σχέσης. Ως καθηγητής και φοιτητής. Με ταλαιπώρησε λίγα χρόνια… αλλά τα καταφέραμε. Και να βλέπω σήμερα τους στόχους του παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από σκληρή δουλειά και αδάμαστη βούληση.

Παράλληλα, όμως δια της θέσεώς μου υπουργού Οικονομικών θέλω να τονίσω ότι ως κυβέρνηση συναισθανόμαστε πλήρως το μέγεθος των ευθυνών μας απέναντι σε συμπολίτες μας, σε συμπατριώτες μας με αναπηρία. Γι’ αυτό εργαζόμαστε σκληρά και μεθοδικά αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε να μην υπάρχουν, κατ’ αρχήν να περιοριστούν και στη συνέχεια να μην υπάρχουν εμπόδια στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική σας πρόοδο.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να εξασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής, η κυβέρνηση εκπόνησε το εθνικό σχέδιο δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Ένα σχέδιο που συνθέτει μια ενιαία “ oμπρέλα” πολιτικής δράσης σε όλα και απ’ όλα τα υπουργεία κατά τον λόγο της αρμοδιότητάς τους, στην ιδιαίτερη μέριμνα που πρέπει να έχει το κράτος προς αυτά τα άτομα. Σε αυτό το πλαίσιο, ως υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες δράσεις. Μεριμνούμε για ένα δικαιότερο φορολογικό πλαίσιο για τα άτομα με αναπηρία και αυτό κάναμε την τελευταία διετία με μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ για είδη που αφορούν την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία, με εξαίρεση ατόμων με ποσοστό αναπηρίας από την υποχρέωση δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα, με διεύρυνση της απαλλαγής από την εισφορά της αλληλεγγύης, με διεύρυνση της απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας, επιπλέον ομάδων ατόμων με αναπηρία. Παρακολουθούμε για πρώτη φορά το πλαίσιο του προϋπολογισμού επιδόσεων μέσω συγκεκριμένης στοχοθεσίας και δεικτών για την προσβασιμότητα δημοσίων κτηρίων από τα άτομα με αναπηρία. Διευκολύνουμε την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε περιουσία του Δημοσίου (αιγιαλό, Παραλία, όχθη, παρόχθια ζώνη) και από τις αρχές του έτους βρίσκονται σε ισχύ φορολογικά κίνητρα για τις αθλητικές χορηγίες, ενώ προβλέπεται ποσοστό των εσόδων από τη φορολόγηση στοιχηματικών εταιριών να κατευθύνεται στη χρηματοδότηση εθνικών ομάδων, με ιδιαίτερη πρόνοια για τους Παραολυμπιονίκες. Αποδεικνύεται έτσι ότι το Κράτος, μέσα από τις πρωτοβουλίες της παρούσας κυβέρνησης δεν εξαντλεί τον προστατευτικό ρόλο του σε παροχές, αλλά αναλαμβάνει περαιτέρω δράσεις με στόχο την οικοδόμηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τον πολίτη που είναι άτομο με αναπηρία, η οποία αντανακλά το ενδιαφέρον και τη μέριμνα για κάθε πτυχή της καθημερινότητάς του. Στη βάση της κοινωνικής ισότητας, την οποία σταθερά επιδιώκουμε και για την οποία σκληρά εργαζόμαστε και αντλώντας δύναμη και έμπνευση από τα επιτεύγματα των αθλητών μας, είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί, Κράτος και πολίτες, θα διαμορφώσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής, την Ελλάδα της βιώσιμης, κοινωνικά δίκαιης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης».

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου, υπογράμμισε: «Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους αθλητές και όλες τις αθλήτριές μας που μας έχετε κάνει πραγματικά εθνικά υπερήφανους. Ο πρωταθλητισμός από τη μία στις αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και από την άλλη στην ίδια τη ζωή. Δεν το βάζετε κάτω και όσο πίσω κι αν έχουμε μείνει εμείς ως Πολιτεία, βάζετε τα γυαλιά σε όλους μας. Εμείς προσπαθούμε ως Πολιτεία να φέρουμε τα κάτω πάνω και να κάνουμε το μαύρο άσπρο. Είναι δύσκολο, είναι ένα σύνολο οριακών αλλαγών, το οποίο όμως έχουμε ξεκινήσει. Είναι αυτές οι οριακές αλλαγές και το άθροισμά τους που νομίζω ότι έχουν ήδη αρχίσει και κάνουν την καθημερινότητα όλων πιο βατή, πιο ανθρώπινη. Αυτό, όμως δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Συνοδοιπόροι μας είστε εσείς, όλοι στην Πολιτεία, αλλά πιο πολύ στην τοπική οικονομία. Γι’ αυτό οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα Ελληνικά Πετρέλαια που ως συνοδοιπόρος δείχνει τον μονόδρομο της ανάπτυξης. Αυτόν της συμπεριληπτικής ανάπτυξης. Γιατί αν δεν είναι συμπεριληπτική η ανάπτυξη, είτε κοινωνική είτε οικονομική, δεν γίνεται. Ένα πολύ μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ».

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, επισήμανε: «Θα ήθελα να πω κάτι από την εμπειρία μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάντα είμαι συγκινημένος σε τέτοιες εκδηλώσεις. Κάνουμε μία πρόθεση λάθος. Το είχα πει στα παιδιά, όταν είχαν επισκεφθεί τον πρωθυπουργό. Δεν είναι Παρα-Ολυμπιακοί Αγώνες. Είναι Υπέρ-Ολυμπιακοί Αγώνες. Είναι κάτι παραπάνω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και αυτό το λέω βλέποντας αυτά τα παιδιά και βλέποντας την προσπάθεια που κάνουν να ξεπεράσουν εμπόδια που για εμάς, όταν πηγαίναμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες τα θεωρούσαμε αυτονόητα. Γι’ αυτούς δεν είναι. Και νομίζω ότι τους αξίζει ένα μεγάλο “ ευχαριστώ” και ένα μεγάλο “ ευχαριστώ” στα Ελληνικά Πετρέλαια που στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια και δίνουν το παράδειγμα και σε άλλες εταιρείες να κάνουν το ίδιο».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Ανδρέας Σιάμισιης, αφού πρώτα ευχαρίστησε τους Παραολυμπιονίκες και τους ευχήθηκε ακόμη περισσότερες επιτυχίες, επισήμανε ανάμεσα σε άλλα: «Η ημέρα σήμερα για εμάς είναι ιδιαίτερη γιατί μέσα στην ημέρα πρέπει να ανακοινώσουμε τα οικονομικά αποτελέσματα και τις επιδόσεις του Ομίλου μας στις κεφαλαιαγορές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όταν, λοιπόν προγραμματίζαμε τη σημερινή εκδήλωση, συζητήσαμε με τους συνεργάτες κατά πόσο είναι σκόπιμο σε μία τόσο σημαντική ημέρα, που έχει αρκετή δουλειά να κάνουμε αυτήν την εκδήλωση. Η θέση μου ήταν πάρα πολύ απλή: Όσο σημαντικό είναι για μία επιχείρηση να διοικείται σωστά, να τρέχει σωστά και να έχει σωστά αποτελέσματα, άλλο τόσο σημαντικό είναι να έχει και μία σημαντική συνεισφορά και στην κοινωνία. Δεν υπάρχει μονοσήμαντη εταιρική επιτυχία χωρίς να είσαι μέρος μιας κοινωνίας, η οποία έχει τις απαιτήσεις της, έχει τις ανάγκες της και βεβαίως έχει και τις επιτυχίες, όπως αυτή που γιορτάζουμε σήμερα.

Επιπλέον, ως εταιρεία προφανώς είμαστε παρόντες σε πολλές μορφές υποστήριξης χορηγίας. Στον αθλητισμό αποφασίσαμε να είμαστε παρόντες σε όσο περισσότερα γεγονότα μπορούν που να συνάδουν με το πρώτο συνθετικό του ονόματός μας. Είμαστε «Ελληνικά Πετρέλαια». Οτιδήποτε έχει σχέση με την Ελλάδα, οτιδήποτε έχει σχέση με την εθνική μας ομάδα, όπως είστε εσείς, είναι σημαντικό για εμάς. Για να προβάλλουμε τη δουλειά που γίνεται στην Ελλάδα και την ποιότητα που αδιαμφισβήτητα διατρέχει όλη την κοινωνία παρά τα προβλήματα που περνάμε και που έχουμε περάσει».

Τέλος, ο ταμίας της ΕΠΕ, Άρης Πανανός, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους από τα «Ελληνικά Πετρέλαια» και την κυβέρνηση, αλλά θέλησε να σταθεί ιδιαίτερα στην παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στο Τόκιο, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των Παραολυμπιακών Αγώνων. Εν συνεχεία είπε: «Είναι μεγάλη η τιμή που μας κάνετε σήμερα να βραβεύσετε τους αθλητές και τις αθλήτριες της παραολυμπιακής ομάδας του Τόκιο σε αυτήν τη λαμπρή εκδήλωση. Τα «Ελληνικά Πετρέλαια» είναι χορηγός της ΕΠΕ και της Παραολυμπιακής Ομάδας από το 2018. Φέτος, όχι μόνο ανανεώσαμε τη συνεργασία μας έως το 2024 και τους Αγώνες του Παρισιού, αλλά αναβαθμίσατε την υποστήριξή σας στον υψηλότερο βαθμό χορηγών, σε εκείνη των Μεγάλων Χορηγών. Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία και σας θεωρούμε πολύτιμους συνεργάτες και μέλη της Παραολυμπιακής οικογένειας. Με τη στήριξή σας καταφέραμε να προσφέρουμε στους αθλητές και τις αθλήτριές μας που πέτυχαν σπουδαία επιτεύγματα υπό ιδιαίτερες συνθήκες στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Τα μηνύματα που εκπέμπουμε σε όλη την κοινωνία είναι πολύ σημαντικά. Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας είναι λαμπρά παραδείγματα επιμονής, υπομονής και αφοσίωσης. Είναι πρεσβευτές μιας στάσης ζωής που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και τον αγώνα για μία ισότιμη και δίκαιη κοινωνία. Είναι χρέος και αποστολή μας να βελτιώσουμε την κοινωνία μας».