Τη στιγμή που η Πυροσβεστική και οι εθελοντές αναζητούν σορούς, οι νεκροί δεν έχουν ταυτοποιηθεί και ο αριθμός των αγνοουμένων από την πυρκαγιά παραμένει άγνωστος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ρίχνει ευθύνες στα αυθαίρετα της περιοχής, υποστηρίζοντας πως για την τραγωδία δεν μπορούσε να γίνει κάτι παραπάνω, ξεχνώντας προφανώς τις ευθύνες της Πολιτικής Προστασίας που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών. Σε ερώτηση γιατί δεν υπήρξε δρόμος διαφυγής και εκπόνηση σχεδίου που θα επέτρεπε στους κατοίκους να απομακρυνθούν ο κ. Καμμένος απάντησε: «Αυτό είναι έγκλημα. Αυτό είναι έγκλημα του παρελθόντος, γιατί στο Μάτι και σε αυτή την ακτογραμμή της Αττικής, όλες αυτές οι κατοικίες, η πλειοψηφία, έχουν οικοδομηθεί χωρίς άδεια. Έχουν κάνει κατάληψη της ακτής χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους. Μετά από μια τέτοια τραγωδία ήρθε η στιγμή να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο γι αυτούς και τις οικογένειές τους να μην ακολουθούν τους νόμους και τους κανόνες». Ο δημοσιογράφος του BBC τον ρώτησε για το ποιος έδωσε άδεια σε αυτούς τους κατοίκους έσπευσε να αποποιηθεί κάθε ευθύνη απαντώντας: «δεν τους το επιτρέψαμε εμείς». Για το αν η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει περισσότερα και να έχει καλύτερο σχέδιο, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Όχι. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, η αστυνομία και οι υπηρεσίες έδρασαν με σχέδιο την κατάλληλη στιγμή». «Όλες οι δυνάμεις ήταν στην Κινέτα» υποστήριξε ο κ. Καμμένος και «μετακινήσαμε το 50% της πυροσβεστικής δύναμης» στο Μάτι. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα από την πρώτη μέρα. Πρέπει να ακολουθήσουμε τον κανονισμό του ΝΑΤΟ. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε ανεξάρτητα από τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας», επεσήμανε ο κ. Καμμένος.

«Σφάχτηκαν» το μεσημέρι στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, που αν και δεν «κονταροχτυπήθηκαν» απευθείας, αφού μίλησαν με διαφορά ελάχιστων δευτερολέπτων στο κανάλι, κληθέντες να εξηγήσουν γιατί από την σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την Βόρεια Αθήνα πλημμύρισε μέσα σε 20 λεπτά πάρκινγκ στο Μαρούσι με συνέπεια να απειληθούν ζωές.

Σημειώνεται, πως το πάρκινγκ της οδού Κονίτσης πλημμύρισε από το παρακείμενο ρέμα, με συνέπεια να επιπλέουν για αρκετή ώρα σε 3 μέτρα νερό πάνω από 100 αυτοκίνητα.Από το συμβάν αυτό παρ’ ολίγον να θρηνήσουμε και θύματα, όπως παραδέχτηκαν όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες.

Αρχικά ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Καραμέρος έψεξε τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, ισχυριζόμενος ότι το ρέμα ξεχείλισε, απειλώντας ανθρώπινες ζωές, γιατί ο Δήμος δεν έχει μετακινήσει ένα αμαξοστάσιο που βρίσκεται στην περιοχή, που ανήκει στην αρμοδιότητά του.

Από την πλευρά του Γιώργος Πατούλης, πέρα από όσα είπε στον ΣΚΑΪ, όπου κατηγόρησε τον Αντιπεριφερειάρχη Καραμέρο ότι δεν έχει φέρει σε πέρας τα έργα που αφορούν το γειτονικό ρέμα και τον κάλεσε αντί να κάνει τον ρεπόρτερ, να τρέξει να ολοκληρώσει το έργο, εξέδωσε και δήλωση ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

«Η Περιφέρεια Αττικής είναι αποκλειστικά υπεύθυνη» για τη σημερινή πλημμύρα στο Μαρούσι, δηλώνει ο Γιώργος Πατούλης.

«Για τις υλικές ζημιές που έχουν προκληθεί, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο, αυτό των κ.κ. Δούρου και Καραμέρου», αναφέρει χαρακτηριστικά σε γραπτή δήλωση του.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη , εδώ και μήνες βρίσκονται στα συρτάρια της Περιφέρειας οι μελέτες που κατέθεσε ο Δήμος Αμαρουσίου για τη χρηματοδότηση του έργου της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς.   Αντίθετα τονίζει «διαρκώς η Περιφέρεια καθυστερεί την έγκρισή τους, ενώ ζητά και πρόσθετες μελέτες που δεν είναι υποχρέωση του Δήμου να τις καταθέσει».

Ο κ. Πατούλης καλεί τη Διοίκηση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει «επιτέλους το έργο για να μη ζήσουμε στο Μαρούσι ημέρες Μάνδρας και πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές».

By |2018-07-26T20:24:05+00:00Ιούλιος 26th, 2018|VIDEO|0 Comments

Leave A Comment

9 + 8 =