«Σφάχτηκαν» το μεσημέρι στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, που αν και δεν «κονταροχτυπήθηκαν» απευθείας, αφού μίλησαν με διαφορά ελάχιστων δευτερολέπτων στο κανάλι, κληθέντες να εξηγήσουν γιατί από την σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την Βόρεια Αθήνα πλημμύρισε μέσα σε 20 λεπτά πάρκινγκ στο Μαρούσι με συνέπεια να απειληθούν ζωές.

Σημειώνεται, πως το πάρκινγκ της οδού Κονίτσης πλημμύρισε από το παρακείμενο ρέμα, με συνέπεια να επιπλέουν για αρκετή ώρα σε 3 μέτρα νερό πάνω από 100 αυτοκίνητα.Από το συμβάν αυτό παρ’ ολίγον να θρηνήσουμε και θύματα, όπως παραδέχτηκαν όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες.

Αρχικά ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Καραμέρος έψεξε τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, ισχυριζόμενος ότι το ρέμα ξεχείλισε, απειλώντας ανθρώπινες ζωές, γιατί ο Δήμος δεν έχει μετακινήσει ένα αμαξοστάσιο που βρίσκεται στην περιοχή, που ανήκει στην αρμοδιότητά του.

Από την πλευρά του Γιώργος Πατούλης, πέρα από όσα είπε στον ΣΚΑΪ, όπου κατηγόρησε τον Αντιπεριφερειάρχη Καραμέρο ότι δεν έχει φέρει σε πέρας τα έργα που αφορούν το γειτονικό ρέμα και τον κάλεσε αντί να κάνει τον ρεπόρτερ, να τρέξει να ολοκληρώσει το έργο, εξέδωσε και δήλωση ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

«Η Περιφέρεια Αττικής είναι αποκλειστικά υπεύθυνη» για τη σημερινή πλημμύρα στο Μαρούσι, δηλώνει ο Γιώργος Πατούλης.

«Για τις υλικές ζημιές που έχουν προκληθεί, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο, αυτό των κ.κ. Δούρου και Καραμέρου», αναφέρει χαρακτηριστικά σε γραπτή δήλωση του.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη , εδώ και μήνες βρίσκονται στα συρτάρια της Περιφέρειας οι μελέτες που κατέθεσε ο Δήμος Αμαρουσίου για τη χρηματοδότηση του έργου της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς.   Αντίθετα τονίζει «διαρκώς η Περιφέρεια καθυστερεί την έγκρισή τους, ενώ ζητά και πρόσθετες μελέτες που δεν είναι υποχρέωση του Δήμου να τις καταθέσει».

Ο κ. Πατούλης καλεί τη Διοίκηση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει «επιτέλους το έργο για να μη ζήσουμε στο Μαρούσι ημέρες Μάνδρας και πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές».