Σε νέα αναβάθμιση του συστήματος τηλεκπαίδευσης προέβησαν το Σαββατοκύριακο, από κοινού, το υπουργείο Παιδείας, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και ο πάροχος της πλατφόρμας.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως χαρακτήρισε το σύστημα της τηλεκπαίδευσης ως μια «τεράστια τεχνολογική πρόκληση», ενώ υποστήριξε ότι «τρέχουν» 40.000 ψηφιακές τάξεις, με 700.000 συμμετέχοντες.

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο, το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι η αναβάθμιση θα επιφέρει αλλαγές σε κάποιους λογαριασμούς WebEx εκπαιδευτικών που έχουν οργανική θέση σε συγκεκριμένες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετικό ενημερωτικό μήνυμα στο e-mail τους και παρακαλούνται για τη σχετική άμεση ενημέρωση των μαθητών τους ή των γονέων/κηδεμόνων τους για τη νέα διεύθυνση της ηλεκτρονικής τους τάξης.

Οι λογαριασμοί WebEx των εκπαιδευτικών των υπολοίπων Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διατηρούν τον ίδιο σύνδεσμο (link) ηλεκτρονικής τάξης. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρακολουθεί καθημερινά την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και ανταποκρίνεται άμεσα, με συνεχείς αναβαθμίσεις και στόχο την εύρυθμη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης και τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων.

Ο πίνακας Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες αλλάζουν οι διευθύνσεις ηλεκτρονικών τάξεων των εκπαιδευτικών:

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Καβάλας
Ξάνθης
Ροδόπης
Αττικής Ανατολικής Αττικής
Γ’ Αθήνας
Δ’ Αθήνας
Βορείου Αιγαίου Χίου
Δυτικής Ελλάδας Αιτωλοακαρνανίας
Ηλείας
Δυτικής Μακεδονίας Φλώρινας
Ηπείρου Άρτας
Ιωαννίνων
Πρέβεζας
Θεσσαλίας Καρδίτσας
Λάρισας
Μαγνησίας
Ιονίων Νήσων Ζακύνθου
Λευκάδας
Κεντρικής Μακεδονίας Β’ Θεσσαλονίκης
Κιλκίς
Πέλλας
Σερρών
Χαλκιδικής
Νοτίου Αιγαίου Δωδεκανήσων
Κυκλάδων
Πελοποννήσου Κορινθίας
Μεσσηνίας
Στερεάς Ελλάδας Βοιωτίας
Φθιώτιδας