Γιάννης Οικονόμου: Σε μια κρίσιμη εβδομάδα για την λήψη αποφάσεων για νέα μέτρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου πραγματοποιεί την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Με το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Λονδίνο ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει το θέμα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην χώρα μας.

Για την επιδημιολογική κατάσταση είπε ότι είναι επιβαρυμένη και το ΕΣΥ δέχεται μεγάλη πίεση. Επικαλέστηκε έρευνες σύμφωνα με τις οποίες η πλειοψηφία όσων νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι.

Μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας και το όπλο μας είναι το εμβόλιο, τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Πρόσθεσε ότι εξακολουθεί η μέριμνα μέσω ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που έχουν αποφασιστεί.

Επανέλαβε ότι έχουν αυξηθεί οι κλίνες ΜΕΘ ενώ υπάρχει συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Για τους ιδιώτες γιατρούς είπε ότι το βράδυ της Δευτέρας (15/11) αναμένονται οι απαντήσεις από τους ιατρικούς συλλόγους και αύριο το υπουργείο Υγείας θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για επίταξη υπηρεσιών. Με άλλα λόγια, από αύριο ξεκινάει η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε όσα του καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το ΕΣΥ ήρθε σε επίπεδα που έχουν ισχυρότερα της Ελλάδας κράτη. Τόνισε ακόμα ότι βρέθηκαν οι πόροι για να στηριχθούν οι πολίτες και η κοινωνία και από την στιγμή που ήταν διαθέσιμος ο εμβολιασμός η κυβέρνηση αποφάσισε να αποκαταστήσει την λειτουργία της κοινωνίας. Η χώρα δεν μπορούσε να μείνει κλειστή εσαεί, είπε χαρακτηριστικά.

Γιάννης Οικονόμου: Δείτε την ενημέρωση στο ακόλουθο βίντεο