Σε λύση της συνεργασίας τους  κατέληξαν ο Μίκαελ Σκίμπε και η ΕΠΟ. Διάδοχος του Γερμανού στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού αναλαμβάνει ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του SDNA.gr η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του Βαγγέλη Γραμμένου και εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να προχωρήσει τόσο στη διευθέτηση των όρων συνεργασίας με τον Αναστασιάδη, όσο και στο διαζύγιο με τον Μίκαελ Σκίμπε. Η συμφωνία με το νέο ομοσπονδιακό τεχνικό αναμένεται να έχει ορίζοντα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 (με την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του Euro) και να περιλαμβάνει όρο αυτόματης ανανέωσης του συμβολαίου σε περίπτωση πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Πλέον αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για να σημάνει η αφετηρία της εποχής Αναστασιάδη στην εθνική μας ομάδα.

Ο Μακεδόνας τεχνικός κρίθηκε ο καταλληλότερος για τη θέση, αφού πέραν της μεγάλης εμπειρίας του στους πάγκους συλλόγων όπως ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός, διετέλεσε για επτά χρόνια (2004-2011) ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Κύπρου.

Τελευταία φορά που ο προπονητής ήταν Έλληνας ήταν το 2001 όταν ο Νίκος Χρηστίδης είχε διαδεχθεί τον Βασίλη Δανιήλ για ένα παιχνίδι. Από εκεί και έπειτα, ακολούθησαν οι Ότο Ρεχάγκελ, Φερνάντο Σάντος, Κλαούντιο Ρανιέρι, Σέρχιο Μαρκαριάν και τέλος ο Μίκαελ Σκίμπε. Στο ενδιάμεσο για πέντε παιχνίδια είχε κάτσει στον πάγκο και ο Κώστας Τσάνας.