Σχολεία: Στις τάξεις τους επέστρεψαν σήμερα Δευτέρα (13/9) μαθητές και εκπαιδευτικοί, με το πρώτο κουδούνι να τους βρίσκει για άλλη μια χρονιά κάτω από ειδικές συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μικροί και μεγάλοι επέστεψαν στο σχολικό περιβάλλον μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές και το καθεστώς τηλεκπαίδευσης. Τα βλέμματα για άλλη μια χρονιά στραμμένα στα «πρωτάκια» δεδομένων και των πρωτόγνωρων συνθηκών.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί προσήλθαν στις σχολικές μονάδες με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (self) τεστ για τους μαθητές, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (προ Τρίτης και Παρασκευής), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ για τους εκπαιδευτικούς, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου.

Το μεγάλο επιδημιολογικό «στοίχημα» του φθινοπώρου είναι το άνοιγμα των σχολείων, που προβλέπεται ότι θα… ταράξει, λελογισμένα εάν τηρηθούν όσα ισχύουν και αυξηθούν οι εμβολιασμοί, τη σημερινή πτωτική πορεία του τέταρτου κύματος.

Υγειονομικές Αρχές και επιστήμονες είναι σε εγρήγορση για την αναμενόμενη, όπως υποστηρίζουν, αύξηση των κρουσμάτων στους ανηλίκους, με τα… δείγματα από την περίοδο του καλοκαιριού και την επικράτηση της μετάλλαξης «Δέλτα» να μην είναι θετικά.