Κριτική στην κυβέρνηση ως προς τη στάση της απέναντι στην κύρωση της σύμβασης για ίδρυση Κέντρου Αριστείας ΝΑΤΟ στην Τουρκία ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

«Ο υπουργός Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στη Βουλή σε κριτικές για τη σκοπιμότητα και την συγκυρία κύρωσης σύμβασης για ίδρυση Κέντρου Αριστείας ΝΑΤΟ για τη Ναυτική Ασφάλεια με έδρα την Τουρκία, δήλωσε: «Δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ διότι αυτήν την εποχή οι σύμμαχοι, είτε μας αρέσει, είτε όχι, θέλουν να εξασφαλίσουν ότι παραμένει προσδεδεμένη στο άρμα του ΝΑΤΟ», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σχολιάζει: «Και όμως για την Κυβέρνηση, η κύρωση του Κέντρου πρέπει να επισπευστεί».

«Και η Ελλάδα πρέπει να πρωτοστατεί στο ΝΑΤΟ ως χώρα της ανατολικής πτέρυγας, αναλαμβάνοντας το σοβαρό κόστος που αυτό συνεπάγεται», προσθέτει. «Ο κ. Μητσοτάκης, με τη λογική του πιστού και δεδομένου συμμάχου και της Ελλάδας- «φυλακίου της Δύσης προς Ανατολάς», όχι μόνο δεν υπερασπίζεται τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά βυθίζει τη χώρα σε όλο και μεγαλύτερους κινδύνους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.