Τη ΝΔ καταγγέλλει για «επιθέσεις εναντίον στελεχών του», ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωσή του, στην οποία παράλληλα υποστηρίζει ότι «η ΝΔ θα είναι η ηττημένη των εκλογών».

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει: «Μετά το επιτυχημένο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Αφού δεν της βγήκε η ‘εξαφάνιση’ του Συνεδρίου από το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας, επιχειρεί προσωπικές επιθέσεις κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Τελευταίο παράδειγμα είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πάνος Σκουρλέτης».
Ακολούθως υποστηρίζει: «Όμως όσες επιθέσεις και να εξαπολύσουν, η αλήθεια είναι μία: ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναδείχθηκε πιο δυνατός από τη συνεδριακή διαδικασία και προχωρά στην εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση στις 15 Μαΐου, με την παράλληλη εγγραφή νέων μελών. Όσο και αν φωνάζουν, όποιον και αν επιχειρούν να λοιδορήσουν στη ΝΔ, γνωρίζουν και οι ίδιοι πολύ καλά πως θα είναι οι ηττημένοι των εκλογών που έρχονται. Η επόμενη κυβέρνηση με προοδευτικό πρόγραμμα θα στηρίξει την κοινωνία και δεν θα ψάχνει δικαιολογίες την στιγμή που στη χώρα η πλειοψηφία της κοινωνίας με δυσκολία βγάζει τον μήνα».