Στις «αποκαλύψεις για το λογισμικό παρακολούθησης Predator» αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα για ένα ζήτημα που πλήττει τον πυρήνα της Δημοκρατίας μας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, στο οποίο «παρουσιάζεται έρευνα του Reporters United σύμφωνα με το οποίο το 2019 ο Γρηγόρης Δημητριάδης, γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού, ξεκίνησε επιχειρηματική δραστηριότητα παρά το ασυμβίβαστο του νόμου για το Επιτελικό Κράτος που η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε. Συγκεκριμένα αναφέρεται στον νόμο ότι “αναστέλλεται αυτοδικαίως η άσκηση οποιασδήποτε επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας”. Σαν να μην έφτανε αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Δημητριάδης συναλλάχθηκε με πρόσωπα που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τις εταιρείες που εμπορεύονται το παράνομο λογισμικό Predator και έχουν προμηθεύσει σύστημα υποκλοπών στο ελληνικό Δημόσιο».

Στην συνέχει απευθύνει «τα εξής ερωτήματα» σημειώνοντας ότι «αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις του κ. Μητσοτάκη»:

1. Παραβίασε ο γενικός γραμματέας του το ασυμβίβαστο του νόμου; Ναι ή Όχι;

2. Οι εταιρείες στις οποίες δραστηριοποιείται ο κ. Δημητριάδης συνδέονται με εταιρείες που εμπορεύονται παράνομα λογισμικά υποκλοπών; Ναι ή Όχι;

3. Γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του γενικού γραμματέα του; Ναι ή Όχι;