Για γενικολογίες σε ότι εέει να κάνει με τα μέτρα που παρουσιάστηκαν, τραγική ολιγωρία, προχειρότητα και ανικανότητα του επιτελικού κράτους κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ το Μαξίμου αναφερόμενος στο θέμα της Σαμοθράκης.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης, επιχείρησαν συστηματικά την αναβάθμιση του λιμένα της Καμαριώτισσας, μέσα και από τη χρηματοδότηση της μελέτης του Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης Λιμένα (ΠΕΑΛ) και της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» δηλώνει συγκεκριμένα και προσθέτει:

«Όλοι γνώριζαν εκ των προτέρων ότι δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετήσει τη γραμμή Σαμοθράκη- Αλεξανδρούπολη, εξαιτίας των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του Λιμανιού. 15 ημέρες μετά την εμφάνιση του προβλήματος, αποφάσισαν να κάνουν σύσκεψη για να αντιμετωπίσουν την κρίση που οι ίδιοι μεγέθυναν.

Απουσιάζει παντελώς η τουριστική προβολή της Σαμοθράκης, ώστε να ανατραπεί η κακή εικόνα του νησιού. Παράλληλα, καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τους πληττόμενους επαγγελματίες και κατοίκους, οι οποίοι καταστράφηκαν οικονομικά. Οι καταστροφικές συνέπειες για την τοπική οικονομία, η ταλαιπωρία των κατοίκων και των τουριστών και η μεγάλη ζημιά στην εικόνα του νησιού και της χώρας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, δεν αποκαθιστώνται με επικοινωνιακές φιέστες, συσκέψεις και χωρίς περιεχόμενο ανακοινώσεις.

Στην ανακοίνωση του Μαξίμου δεν διευκρινίζεται πώς θα εξασφαλιστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού. Με ποιο πλοίο, τι εισιτήριο και ποια δρομολόγια. Γιατί καθυστερεί η προκήρυξη διαγωνισμού για νέα σύμβαση με πλοιοκτήτρια εταιρία, η οποία ήταν ήδη έτοιμη από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ποια μέτρα θα λάβουν για να επιταχυνθεί η υλοποίηση έργων υποδομής που βρίσκονται στην ευθύνη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και παρουσιάζουν τραγικές καθυστερήσεις. Ποια μέτρα πρόνοιας και στήριξης θα ληφθούν για τους επαγγελματίες και τους κατοίκους προκειμένου να ορθοποδήσει το νησί».