Πολύ δύσκολη δουλειά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα να πείσουν τους Ελληνες πολίτες ότι θέλουν και μπορούν να στρίψουν το «πειρατικό» του ΣΥΡΙΖΑ προς το Κέντρο. Στο «μπλοκάκι» του κ. Τσίπρα η επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την πρόκληση κατεγράφη ως καταστροφική.

Από τη μία αποφάσισε (άλλη μία) μεγαλοπρεπή… kolotoumpa και εκεί που είχε ανακοινώσει ότι θα καταψηφίσει και κατήγγειλε σημεία και τέρατα, τελικώς υπερψήφισε την αγορά των Rafale μέσα στη Βουλή. Δεν μπόρεσε να αντέξει την πίεση της πλειονότητας της κοινής γνώμης, που δεν μπορούσε να κατανοήσει γιατί ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν στηρίζει απόφαση για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και μάλιστα σε τόσο δύσκολους καιρούς.

Από την άλλη, εκπλήσσοντας και δυσαρεστώντας όσους τον παρακολουθούν από κοντά ή από απόσταση και δεν ανήκουν στο φανατικό υπέρ του κοινό, στήριξε τους εξωπανεπιστημιακούς μπαχαλάκηδες και τους υπευθύνους της βίας και της ανομίας που επικρατεί στα πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια, καταψηφίζοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα. Δηλαδή μια μεταρρύθμιση με την οποία συντάσσεται η συντριπτική πλειονότητα της κοινής γνώμης.

Βόμβα…

Και όλα αυτά την εβδομάδα που οι σύντροφοι του Πολάκη φρόντισαν να τον εκθέσουν για άλλη μία φορά, βγάζοντας στον αέρα το βίντεο στο οποίο λέει πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «γά@@σε τη μεσαία τάξη». Την προηγούμενη φορά είχαν «δώσει» το βίντεο από την Κεντρική Επιτροπή όπου ο κ. Πολάκης έλεγε, προεκλογικά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για να κέρδιζε τις εκλογές έπρεπε να βάλει κάποιους από τους πολιτικούς του αντιπάλους στη φυλακή. Ηταν η ημέρα που κατέρρευσε ακόμα και για όσους ακόμα δεν είχαν πειστεί η σκευωρία της Novartis. Του σκανδάλου που δεν διερευνήθηκε επειδή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να αφήσει την πραγματική έρευνα για να το εκμεταλλευτεί πολιτικά.

Ολα αυτά, και κυρίως η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αναδείξει το δήθεν υπεύθυνο και συστημικό προσωπείο και να κρύψει το λαϊκιστικό πρόσωπο, αποκαλύφθηκαν και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Στα ίδια, περίπου στο 18% η διαφορά υπέρ της Ν.Δ. παρά τα λάθη της κυβέρνησης, καθηλωμένος στο 20% ο ΣΥΡΙΖΑ. Και περίπου στο 15% όσοι πιστεύουν πως με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα στην Ελλάδα θα ήταν καλύτερα. Δηλαδή κάτω από το δημοσκοπικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ κάτω από το εκλογικό του ποσοστό.

Και, ακόμα χειρότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, το στοιχείο αυτό ανέδειξε και ο πρωθυπουργός την Παρασκευή στη Βουλή. «Μερικές φορές το εκλογικό ποσοστό δεν είναι ευθέως ανάλογο της ποιότητας του πολιτικού λόγου», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, συγκρίνοντας τη δική του παρουσία με την παρουσία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία.

Οι «τσιπροφύλακες» προσπαθούν να πείσουν ότι αν δεν ήταν τα «βαρίδια» (δηλαδή ο Τσακαλώτος, ο Σκουρλέτης, ο Φίλης, ο Βούτσης, οι «53+»), ο Τσίπρας ως «ηγέτης της δημοκρατικής παράταξης» θα είχε ήδη βάλει ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά εξουσίας. «Δεν τους σαγήνευσε ο Λαφαζάνης, η Ζωή και ο Βαρουφάκης. Και τώρα δεν πρόκειται να ακολουθήσουν τον Παππά και τον Τσακαλώτο. Να τους διώξει ο Πολάκης -που δεν λείπει από την επικαιρότητα- μπορεί. Στις επόμενες εκλογές κανείς δεν θα ασχοληθεί με “ομπρέλες”, “τάσεις” και “ρεύματα”. Τα αλαμπουρνέζικα των κειμένων τους δεν αφορούν κανέναν. Οι επόμενες εκλογές δεν είναι σεμινάριο ούτε διαγωνισμός αριστερής καθαρότητας. Πολύ περισσότερο δεν θα είναι προσκλητήριο κοροΐδων: να ψηφίσουν οι κεντροαριστεροί για να κάνουν κουμάντο κάποιοι “αριστεροί” πρωτοπόροι, μωροφιλόδοξοι ομαδάρχες, αλαφροΐσκιωτοι και ιδεοληπτικοί. Πολύ περισσότερο όσοι κάηκαν στην προηγουμένη διακυβέρνηση», έγραψε ο Γιώργος Λακόπουλος στο anoixtoparathyro.gr, από τις πιο υποστηρικτικές πένες για τον κ. Τσίπρα.

Σιγή…

Η πραγματικότητα όμως δεν είναι αυτή. Ο «ηγέτης της δημοκρατικής παράταξης» έχει αφήσει μία εβδομάδα να περάσει και δεν έχει ακόμα βγάλει μία ανακοίνωση για τον κ. Πολάκη που είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «γά@@σε τη μεσαία τάξη». Και ας είναι η μεσαία τάξη η ραχοκοκαλιά της δημοκρατικής παράταξης.

Και την ίδια στιγμή συνεχίζει να υιοθετεί τον πιο λαϊκιστικό λόγο. Οχι απλώς αυτόν που λέει ότι δεν υπάρχει εμβόλιο ή αμφισβητεί τον αριθμό των κρουσμάτων, ακόμα και των νεκρών από την πανδημία, ή λέει ψέματα για τα στοιχεία στην Ελλάδα σε σύγκριση με τα στοιχεία σε άλλες χώρες στην Ευρώπη και στον κόσμο. Αλλά αυτόν που λέει στη χώρα του να αγοράσει την πατέντα του εμβολίου και να παραγάγει το εμβόλιο, χωρίς καν να έχει ρωτήσει τις ελληνικές φαρμακευτικές εταιρίες αν έχουν τη δυνατότητα αυτή. Και, για κακή του τύχη, βγήκαν και είπαν ότι δεν την έχουν…