Σκληρή κριτική, επικεντρωμένη στη διαχείριση της πανδημίας και με διττό σκοπό ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την αποτυχία πρόκλησης γενικής αναταραχής και αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης που επεδίωξε το τελευταίo δεκαπενθήμερο, με αφορμή την απεργία πείνας του αρχιεκτελεστή της «17Ν» Κουφοντίνα.

Πρώτον, επιχειρεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί τις επιπτώσεις της πανδημίας σε Υγεία και οικονομία και, ακόμα περισσότερο από αυτό, ευθύνεται για τις επιπτώσεις του δεύτερου και του τρίτου κύματος της πανδημίας, μιλώντας για ανικανότητα και αποτυχία.

Δεύτερον, προσπαθεί να προκαλέσει βαρύ πλήγμα στο μαλακό υπογάστριο της κυβέρνησης, δηλαδή στην ηθική πλευρά της πολιτικής.

Για το σκοπό αυτόν, υιοθετεί σκοπίμως και άκριτα κάθε τι που κυκλοφορεί στο Ιnternet, με σκοπό να επικρατήσει στην κοινή γνώμη η άποψη είτε ότι ο κύκλος των στελεχών της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας ή ακόμα και των φίλων ή υποστηρικτών της δεν τηρούν τα μέτρα όπως οι πολλοί, αλλά και εμβολιάζονται «σπάζοντας» τους κανόνες της Επιτροπής Εμβολιασμού, είτε εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να βάλουν το δάκτυλο στο μέλι του δημόσιου χρήματος.

Στη Βουλή

Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε χθες στη Βουλή ο κ. Τσίπρας στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Αδωνη Γεωργιάδη, χωρίς να καθίσει καν να ακούσει την απάντησή του.

«Πρέπει να απαντήσει επισήμως η κυβέρνηση εάν αυτό το χαρτί είναι αληθές ή πλαστό. Εάν είναι αληθές, να μας δείξετε πόσες άλλες βεβαιώσεις κατ’ εξαίρεση αδειών έχουν δοθεί.

Εάν είναι πλαστό το χαρτί, να παραιτηθεί τώρα ο κ. Γεωργιάδης», είπε ο κ. Τσίπρας, προφανώς μαζί με αυτές τις υπερβολές περί «κατάστασης πανικού» «παράλυσης» κ.λπ.

«Αντί να δουλέψετε, οργανώνετε γλέντια και βαφτίσια, γράφοντας τα μέτρα που εσείς ψηφίζετε», είπε ακόμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα αναφώνησε: «Η ανεπάρκειά σας θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών».

Είναι γνωστό ότι οι υψηλοί τόνοι, η λάσπη στον ανεμιστήρα είναι τρόποι με τους οποίους ένας πολιτικός προσπαθεί να αποφύγει την επί της ουσίας συζήτηση ή να στρέψει τα φώτα εκεί που θέλει, βυθίζοντας στο σκοτάδι όσα τον ενοχλούν.

Στην περίπτωση του κ. Τσίπρα έχουμε να κάνουμε με ένα βαθιά διασπασμένο κόμμα, ένα κόμμα που «τρέχει» μία μικρή ομάδα στελεχών υπό τον κ. Τσίπρα, με τους υπόλοιπους ή να απέχουν ή να ασκούν κριτική.

Βαβέλ

Για να αποφύγει λοιπόν τη συζήτηση για την εικόνα Βαβέλ που εκπέμπει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τις εσωκομματικές μαχαιριές που συνεχώς απασχολούν τον Τύπο επειδή τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν διαρροές ή για τα «φαγώματα» και τις κινήσεις τακτικής στις ψηφοφορίες για τις νομαρχιακές όπου εξελίσσεται ένας κανονικός εσωκομματικός πόλεμος, ο κ. Τσίπρας βλέπει παλινωδίες, βλέπει «καταστροφές» και προσποιείται ότι δεν βλέπει όχι μόνο ότι η Ελλάδα τα πάει καλύτερα από πολλές χώρες στη διαχείριση της πανδημίας, και σε ό,τι αφορά την Υγεία, αλλά και σε ό,τι αφορά την οικονομία, αλλά ότι σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο οι κυβερνήσεις ψάχνουν τη «συνταγή» για να προφυλάξουν τους πολίτες τους, χωρίς να προκαλέσουν ανήκεστο βλάβη στις οικονομίες.

Είναι μάλλον παγκόσμια πρωτοτυπία πως μία αξιωματική αντιπολίτευση, που εκμεταλλεύεται εδώ και ένα χρόνο -και τους τελευταίους έξι μήνες εντονότερα- την παγκόσμια πανδημία, δεν αισθάνεται την ανάγκη να δώσει μία απάντηση στην ερώτηση γιατί την περίοδο της μεγαλύτερης κρίσης του Covid-19 καλεί κουρασμένους και δικαιολογημένα δυσαρεστημένους πολίτες σε συνεχείς διαδηλώσεις. 151 μόνο στην Αττική τον τελευταίο μήνα…

Και την ίδια στιγμή να μιλά για «εικόνα αυτή δεν μπορεί να κρυφτεί», για «κάθε οικογένεια που αγωνιά» και να προβλέπει καθημερινά την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων και να καλεί την κυβέρνηση να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.