Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι τρεις αναρριχητές που αγνοούνταν.

Ο εντοπισμός τους έγινε από τις ομάδες διάσωσης στην περιοχή «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της μεταφοράς και των τριών ανδρών από δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ομάδας έρευνα και διάσωσης.

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Εντοπίστηκαν νεκροί οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές από τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο.

Ο πρώτος από την παρέα των τριών, εντοπίστηκε λίγο μετά τι,ς 15.00 από ιδιώτη χωρίς τις αισθήσεις του. Ήταν εκείνος που ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Λίγα μέτρα από τους δύο νεκρούς αναρριχητές ήταν και ο τρίτος επίσης νεκρός. Οι τρεις αναρριχητές ήταν αγνοούμενοι από το απόγευμα του Σαββάτου (05-02-2022) στην περιοχή Χελμός στα Καλάβρυτα.

«Πιθανότατα, η συγκεκριμένη χιονοστιβάδα παρέσυρε τους αναρριχητές στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή», ενημέρωσε το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων σε μια ανακοίνωση που καταλήγει ως εξής: «Το εκτεθειμένο και δύσβατο πεδίο επιδιώκουν να προσεγγίσουν όλες οι δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή αναλαμβάνοντας την έρευνα μαζί με το προσωπικό του κέντρου, πλήθος εθελοντών αναρριχητών και ορειβατών».

Όπως μεταδίδει το korinthostv.gr, ο ένας και των τριών αναρριχητών είναι ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κορινθία, Παναγιώτης Τέκος, μόνιμος κάτοικος Πάτρας. Οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της “Μαυρολίμνης”.

Νωρίτερα είχαν βρεθεί μπουφάν, κράνος, σακίδιο και άλλα αντικείμενα που εξετάζονταν για να διαπιστωθεί αν ανήκουν στους τρεις αναρριχητές που χάθηκαν κοντά στα Καλαβρυτα.

Τα κινητά των αγνοούμενων δεν ανταποκρίνονται, ενώ μέχρι σήμερα το πρωί το τηλέφωνο του ενός εκ των τριών λειτουργούσε, είχε σήμα και χτυπούσε κανονικά.