ΣΤΙΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

1. Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν στην υποψηφιότητα για το ευρωκοινοβούλιο;

Απάντηση:Οι λόγοι που με οδήγησαν να κατέβω στις επερχόμενες εκλογές ως Ευρωβουλευτής έχουν να κάνουν με τις ανησυχίες που έχω για τα πολιτικά δρώμενα της χώρας εδώ και πάρα πολλά χρόνια αλλά και με την απραξία που επικρατεί στο ευρωκοινοβούλιο από τους περισσότερους Ευρωβουλευτές που βλέπουν την εκεί εκλογή τους ως πολιτικό παρκάρισμα αλλά και ως μέσον βιοπορισμού. Όπως έχει απαξιωθεί ο ρόλος του Βουλευτή εδώ, έτσι έχει απαξιωθεί και του Ευρωβουλευτή και για αυτό χάνουμε από τις άλλες χώρες της Ευρώπης κατά κράτος διότι δεν μαχόμαστε για τα συμφέροντα της πατρίδας μας.

2. Τα εθνικά κόμματα χαρακτηρίζονται από τα άλλα κόμματα της Ε.Ε. ακραία.

Απάντηση: Τα εθνικά πατριωτικά κόμματα χαρακτηρίζονται έτσι γιατί έτσι τους συμφέρει. Η παγκοσμιοποίηση έχει απλώσει τα δίχτυα της παντού ακόμα και στην ευρωπαϊκή ένωση και δεν θέλουν χώρες και φωνές που μάχονται για την ελευθερία, τη θρησκεία, την εθνική ταυτότητα και την εθνική ανεξαρτησία.

3. Κατά πόσο φοβάται η σημερινή Ε.Ε. μια αύξηση των εθνικών κομμάτων; Τι θα σήμαινε αυτό; Και κατά πόσο αυτό θα επηρέαζε τα αριστερά και σοσιαλιστικά κόμματα;

Απάντηση: Η παλιά ευρωπαϊκή ένωση της απολυταρχίας και του συγκεντρωτισμού πεθαίνει και κάτι νέο γεννιέται. Με την άνοδο των εθνικών κομμάτων θα ξαναγυρίσουμε στις εθνικές και παραδοσιακές αξίες που έχει ένας λαός χωρίς τις τεχνητές ή βίαιες προσμίξεις άλλω λαών και θρησκειών, αλλά και στα προστάγματα που είχε η ευρωπαϊκή ένωση όταν δημιουργήθηκε.

Η ιστορία έως σήμερα απέδειξε ότι τα αριστερά και τα σοσιαλιστικά κόμματα δεν πρεβεύουν τίποτα από τις διαχρονικές αξίες που έχει μια χώρα και ένας λαός. Μετά την κατάρρευση και την αποτυχία του υπαρκτού σοσιαλισμού δεν έχουν κανένα λόγ ύπαρξης, διότι το μοντέλο του διεθνισμού δεν το θέλει κανένας πια και αυτό το βλέπουμε πια σε διεθνές επίπεδο.

4. Πόσο επηρεάζονται τα ορθόδοξα κράτη μέσα από τις νομοθεσίες, ηθικές ελευθερίες όπως π.χ. σύμφωνο συμβίωσης, σπάζοντας το πρωτόκολλο των μέχρι σήμερα θεσμών στις κοινωνίες των κρατών αυτών; Οι θέσεις σας;

α) Που οδηγεί τα κράτη αυτό; Και κατά πόσο παραβιάζεις τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα τους; Υπάρχουν κόκκινες γραμμές; Κατά πόσο η κουλτούρα των μεταναστευτικών ροών παίζει ρόλο σε αυτό;

Απάντηση:Η κατάρρευση των ηθικών αξιών του ανθρώπου δεν επηρεάζει μόνο τα ορθόδοξα κράτη αλλά και τα καθολικά, και για αυτό βλέπουμε πανευρωπαϊκά την δυσφορία των λαών για όλους αυτούς τους μοντερνισμούς που κάνουν τον άνθρωπο να είναι χειρότερος και από τα ζώα. Ανεξάρτητα όμως τι θα επικρατήσει στην Ευρώπη εμείς οι Έλληνες πρέπει οπωσδήποτε να κρατήσουμε με κάθε κόστος την εθνική μας και θρησκευτική μας ταυτότητα που περικλείεται από το τρίπτυχο: Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια.

Αυτό οδηγεί να εξαφανίζονται η ελευθερία, τα συνταγματικά και ηθικά δικαιώματα των ανθρώπων, η ιστορία, ο πολιτισμός, ήθη και έθιμα και να μας μεταβάλλουν σε μάζες χωρίς σκέψη και χωρίς συναίσθημα.

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτά και για αυτό επιβάλλεται να έχουμε κόκκινες γραμμές γιατί με την συνεχή υποχώρηση ίσως και να μην υπάρξει σημείο επιστροφής.

5. Πόσο θα επηρεάσει το BREXIT την Ε.Ε. αν επιτευχθεί και τι να περιμένουμε αν όχι;

α) Πώς σχολιάζετε αυτό το εμπρός πίσω που γίνεται σήμερα;

Απάντηση:Η αναμενόμενη εδώ και πολύ καιρό έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την ευρωπαϊκή ένωση είναι ένα σαφές μήνυμα προς την δυαρχία διοίκησης ότι η πορεία της ένωσης δεν πάει καλά. Οι Άγγλοι είναι ένας λαός διορατικός που βλέπει μακριά και έτσι διόλου τυχαία αποφάσισαν την οριστική έξοδο και αισθάνονται δικαιωμένοι που δεν επέλεξαν να είναι και στην νομισματική ένωση.

Αυτή η οικειοθελής αποχώρηση είναι η πρώτη στα χρονικά της ευρωπαϊκής ένωσης και ίσως είναι προάγγελος και άλλων αποχωρήσεων στο άμεσο μέλλον κυρίως δυνατών χωρών, όπως είναι η Ιταλία, η Ισπανία συμπαρασύροντας και άλλες μικρότερες οικονομικά χώρες που δεν αντέχουν άλλο τη σφιχτή δημοσιονομική πολιτική και το δεσποτικό ρόλο της Γερμανίας.

6. Πόσο θα επηρεάσει το μεταναστευτικό την οικονομική πολιτική των κρατών της Ε.Ε. και τι πρέπει να κάνουν τα κράτη που βάλλονται περισσότερο σε μια τέτοια μη εποικοδομητική οικονομική εξέλιξη;

Απάντηση:Οι σκόπιμες και τεράστιες ροές λαθρομεταναστών προς τα ευρωπαϊκά κράτη αυτό τον σκοπό έχουν, να αλλοιώσουν τις εθνολογικές συνθέσεις των λαών και να δημιουργήσουν μικτούς λαούς διαφορετικής θρησκείας και κουλτούρας, ώστε αυτές οι ανθρωπομάζες να μην έχουν τίπτα κοινό και κυρίως να είναι άβουλες και χωρίς την παραμικρή σκέψη για αντίσταση σε ό,τι και να τους επιβάλλουν.

Αναμφισβήτητα η ανεξέλεγκτη εισβολή λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη έχει δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις στους λαούς, συμβάλλοντας στην αύξηση της ανεργίας, μπαίνοντας σφήνα σε δουλειές Ευρωπαίων και αντλώντας τεράστιους πόρους για εγκατάσταση και διαμονή, σίτιση και περίθαλψη. Όλα αυτά τα χρήματα βγαίνουν από τις τσέπες όλων των Ευρωπαίων πολιτών και είναι ποσά κυριολεκτικά στον βρόντο.

7. Πρέπει η Ελλάδα να απλώσει την σχέση της πολιτικά με την Σερβία;

Απάντηση:Δεν υπάρχει καμία σχέση και δεσμός της σημερινής κυβέρνησης με την ομόθρησκη Σερβία. Οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και πολλά χρόνια είναι δουλικές και υποταγμένες σε αμερικανικά και γερμανικά συμφέροντα, που πολεμούν με κάθε τρόπο μια τέτοια συμμαχία που θα ήταν πολύ σημαντική για εμάς στα Βαλκάνια

8. Κατά πόσο οι ευρωβουλευτές πρέπει ή μπορούν να αλλάξουν το καθεστώς της παγκοσμιοποίησης;

Απάντηση: Αυτός είναι ο ρόλος των Ευρωβουλευτών να δίνουν δυνατές μάχες στην Ευρώπη και να μένουν μακριά από κομματικές εντολές και εξαρτήσεις και να βάζουν μπροστά το συμφέρον της πατρίδας και του λαού.

Η ψήφος στις ευρωεκλογές πανευρωπαϊκά συνηθίζεται να λένε ότι είναι χαλαρή ψήφος με αποτέλεσμα στις εκλογές του 2014 να έχουμε αποχή της τάξεως του 58%.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε κυρίως εμείς οι Έλληνες πολίτες τη δύναμη της ψήφου και να προσέχουμε ποιους στέλνουμε στην Ευρωβουλή γιατί τα λάθη πληρώνονται και μάλιστα πολύ ακριβά και η χώρα μας δεν έχει άλλα περιθώρια.

Δημοσιογραφική επιμέλεια

Γεωργιάδης Παναγιώτης